Tânăr condamnat la 11 luni închisoare pentru că a hărțuit 4 medici din Cluj

Updated on decembrie 3, 2021 Un tânăr de 28 de ani din Sebeș a fost condamnat definitiv la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru că a hărțuit patru medici ORL-iști din Cluj Napoca.

În actul de sesizare a instanței, cu privire la dosarul penal nr. 805/P/2019, s-a reținut în esență că, persoana vătămată, medic cu specializare în otorinolaringologie (ORL) în cadrul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca, a fost abordată în toamna anului 2018, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, de către utilizatorul ”Multipast”, care i-a solicitat informații de natură medicală despre anumite afecțiuni, precum și efectuarea unei programări pentru o consultație medicală, informează clujust.ro.

Tânăr condamnat la 11 luni închisoare pentru că a hărțuit 4 medici din Cluj 1

După răspuns, persoana vătămată i-a indicat că nu poate să efectueze un control medical prin intermediul mediului virtual, stabilind împreună cu utilizatorul contului mai multe programări la policlinica spitalului. Dat fiind că presupusul pacient nu a onorat programările stabilite, persoana vătămată nu a mai fost de acord să intermedieze realizarea unor astfel de ședințe sau să ofere informații de natură medicală către utilizatorul contului. Prin urmare, autorul a întreprins demersuri în spațiul virtual în urma cărora a aflat numărul de telefon al persoanei vătămate, după care a procedat la contactarea telefonică repetată a numitei acesteia.

Astfel, prin intermediul numărului ridicat de apeluri vocale și SMS, precum și în raport cu conținutul acestor comunicări, autorul a reușit să-i inducă persoanei vătămate o stare de temere. Sub acest aspect mai trebuie menționat că acțiunile de intimidare ale autorului au fost diverse, sens în care a transmis comunicări către numita EEM nu doar prin intermediul numărului de telefon, ci și prin intermediul aplicațiilor Messenger și Whatsapp sau a altor numere de telefon.

Totodată, a solicitat și altor persoane să întreprindă acțiuni prin care să determine persoana vătămată să accepte efectuarea unor consultații medicale autorului, după cum arată documentele instanței.

În urma cercetărilor efectuate, pe baza datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de telecomunicații, s-a concluzionat că, în perioada 10 ianuarie 2019 – 2 februarie 2019 suspectul a efectuat un număr de 642 de comunicații telefonice de tip voce și SMS către numărul de telefon folosit de persoana vătămată EEM, folosind în acest scop un telefon în care a introdus un număr de șapte cartele telefonice de tip pre-pay.

”De asemenea, mai trebuie subliniat că o parte dintre mesajele destinate persoanei vătămate conțineau amenințări constând în săvârșirea de fapte de natură a leza integritatea corporală sau viața victimei”, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel Cluj.

Doctorița amenințată a depus la dosarul cauzei mai multe capturi de ecran cu conversațiile menționate, din cuprinsul acestora reieșind frecvența și conținutul comunicărilor, precum și numerele de telefon de pe care au fost realizate contactele. De asemenea, unele dintre mesaje conțineau fotografii ale unor scrisori medicale care îl priveau pe inculpat, și datele sale de identificare, împrejurare din care persoana vătămată a stabilit identitatea autorului.
Între mesajele primite – ”vă bat de vai de tine că vad că nu ești om”, ”bucurați-vă cât mai puteți”, ”lasă că vă arăt eu cine sunt eu”, ”să te ferești de mine oriunde ești prin lumea asta”; ”că îți dau foc”.

Alți trei medici au depus la rândul lor plângeri similare. Sunt doctori ORL la spitalul de urgență din Cluj-Napoca și au fost contactați de inculpat pentru consult și tratament.

error: Content is protected !!