Cluj. Emil Boc anunță sfârșitul calvarului pe Bulevardul 21 Decembrie. “Luni vom avea și asfaltul, și un marcaj provizoriu”

Updated on decembrie 3, 2021 Calvarul de pe Bulevardul 21 Decembrie se va încheia luni, anunță primarul Emil Boc. Chiar dacă lucrarea va fi finalizată complet în luna aprilie, partea carosabilă va fi gata mai repede.

Luni vom avea și asfaltul, și un marcaj provizoriu. La noapte se mai toarnă o porțiune de asfalt. Ați văzut că se lucrează la trotuare, care trebuie terminate până în aprilie 2022, a transmis primarul Emil Boc.

Cluj. Emil Boc anunță sfârșitul calvarului pe Bulevardul 21 Decembrie. “Luni vom avea și asfaltul, și un marcaj provizoriu” 1

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie au debutat în primăvara acestui an.

Proiectul presupune: realizare benzi dedicate transportului public în comun(inclusiv lucrări de infrastructură, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban), refacerea zonei prin modernizarea elementelor de mobilitate urbană durabilă.

În cadrul proiectului sunt executate următoarele lucrări:

– Construirea/modernizarea stațiilor de transport public

– Crearea/modernizarea/extinderea de coridoare separate și trasee separate, folosite exclusiv pentru vehiculele de transport public de călători

– Construirea/modernizarea/reabilitarea/reamenajarea infrastructurii rutiere pentru creșterea nivelului de siguranță și eficiență în circulaţie şi exploatare al rețelei de transport

– Construirea/modernizarea/amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere

– Modernizarea/reabilitarea părţii carosabile a străzilor urbane cu coridoare separate.

– Construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor/traseelor pentru bicicliști

– Achiziționarea și instalarea stațiilor de încărcare a automobilelor electrice și hibride

– Crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete („bike-sharing”)

– Construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone.

– Creşterea accesibilităţii şi atractivităţii pietonale

– Plantarea de aliniamente de arbori și reducerea gazelor cu efect de seră

– Crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de management ale traficului, inclusiv a sistemului de monitorizare video

Contractul are o valoare de 41.789.589,635 lei fără TVA, iar termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție este 15.04.2022. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări.

error: Content is protected !!