Fără Certificat Verde la Târgul de Crăciun din Cluj? Doi avocați au cerut eliminarea măsurii în instanță

Updated on decembrie 2, 2021 Mikolt Krisztina Kapcza și Marin Gabriel Ovidiu, doi avocați clujeni, au solicitat în instanță eliminarea Certificatului Verde la Târgul de Crăciun din Cluj Napoca.

În cererea formulată de Mikolt Krisztina Kapcza și Marin Gabriel Ovidiu se arată că, „având în vedere faptul că Direcția de Sănătate Publică a anunțat o rată de infectare la nivel județean mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori, măsurile suplimentare de protecție prevăzute prin HG-urile de prelungire a stării de alertă (HG 932 din 9 septembrie 2021), menținute prin HG 1090 din octombrie 2021 și HG 1183 din noiembrie 2021, nu mai au în momentul de față baza legală în Cluj”.

Fără Certificat Verde la Târgul de Crăciun din Cluj? Doi avocați au cerut eliminarea măsurii în instanță 1

Pe scurt, Certificatul Verde nu ar mai fi obligatoriu la astfel de evenimente dacă rata de infectare COVID-19 este sub 3 cazuri la mia de locuitori, fiind atinsă în acest moment cifra de 2.82 cazuri la mia de locuitori în municipiul Cluj-Napoca, transmite Monitorul de Cluj. 

Cei doi avocați susțin că „rămâne obligatorie aplicarea prevederilor Legii 55/2020, care prevăd, ca măsuri de protecție exclusiv: distanțarea socială și purtarea măștii de protecție, excluzând așadar folosirea actului denumit Certificat verde COVID în magazine, mall-uri, instituții publice, etc”.

În cererea de chemare în judecată se mai arată că „orice restrângere de drepturi și libertăți, peste cadrul legal, devine atât nelegală, cât și imorală, atât pentru instituții publice cât și pentru comercianți și poate duce la nașterea a numeroase litigii”.

error: Content is protected !!