(Foto/Video) Cluj: L-ai văzut? Polițiștii clujeni îl caută pe biciclistul care ar fi vinovat de accidentul soldat cu moartea unui profesor

Updated on noiembrie 23, 2021 Un profesor universitar de 64 de ani din Cluj-Napoca a fost spulberat de o autoutilitară care a intrat pe trotuar încercând să evite un biciclist. Poliţia cere ajutorul oamenilor pentru identificarea biciclistului care ar fi viovat de producerea accidentului.

Radu Bălan, profesor la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică şi Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, se afla, luni, la ora 14.00, pe trotuar într-o zonă centrală a oraşului (Piaţa Ştefan cel Mare), când o autoutilitară l-a lovit mortal. Profesorul se afla într-o zonă în care se lucrează, iar trotuarul este de doar 50 de centimetri. Poliţia îl caută acum pe biciclistul care ar fi tăiat calea autoutilitarei, determându-l, astfel, pe şoferul de 36 de ani să urce pe trotuar pentru a evita un impact.

(Foto/Video) Cluj: L-ai văzut? Polițiștii clujeni îl caută pe biciclistul care ar fi vinovat de accidentul soldat cu moartea unui profesor 1

„Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanţilor şi un bărbat de 64 de ani din acelaşi municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcţiei de deplasare anterior amintite”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

După efectuarea cercetării, poliţiştii au concluzionat că „o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piaţa Ştefan cel Mare dinspre Piaţa Timotei Cipariu, cu direcţia spre Piaţa Avram Iancu, pe banda de circulaţie destinată transportului în comun. La intersecţia cu strada Traian Moşoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulaţie spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroşat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă”, transmite IPJ Cluj.

(Foto/Video) Cluj: L-ai văzut? Polițiștii clujeni îl caută pe biciclistul care ar fi vinovat de accidentul soldat cu moartea unui profesor 2 (Foto/Video) Cluj: L-ai văzut? Polițiștii clujeni îl caută pe biciclistul care ar fi vinovat de accidentul soldat cu moartea unui profesor 3

Deşi după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat că în urma evenimentului a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului, spun poliţiştii. POliţia Cluj a dat publicităţii fotografii cu biciclistul. „Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului care se deplasa pe bicicletă, sunt rugate să sesizeze Poliţia municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112!”, se arată într-un comunicat al Poliţiei. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

error: Content is protected !!