„Cadou” de 1 Decembrie. A10 Sebeș-Turda, prima autostradă începută după Revoluție și terminată în întregime

Updated on noiembrie 20, 2021 Autostrada Sebeș-Turda, care ne va permite să circulăm pe autostradă neîntrerupt de la Cluj la Sibiu va fi terminată în data de 1 Decembrie, de Ziua Națională.

Este un „cadou” primit cu întârziere de peste 5 ani.

„Cadou” de 1 Decembrie. A10 Sebeș-Turda, prima autostradă începută după Revoluție și terminată în întregime 1

E mobilizare cum nu a fost niciodată pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda. Se asfaltează pe ploaie, se montează parapetele, se trasează marcaje, informează observatornews.ro.

Autorităţile vor ca pe 1 Decembrie să dea drumul traficului pe porţiunea de 24 de kilometri de şosea de mare viteză care leagă Alba-Iulia de Aiud.

Deschiderea acestui lot le va permite şoferilor să circule pe o şosea de mare viteză de la Sibiu până dincolo de Cluj-Napoca, la Nădășelu. Sunt aproape 200 de kilometri de autostradă fără întrerupere. Nu şi fără restricţii.

Chiar şi după inaugurare, un punct critic al autostrăzii rămâne la kilometrul 20, unde, de aproape un an, constructorul se confruntă cu o mare alunecare de teren. Pe o porţiune de câteva sute de metri, şoferii vor fi nevoiţi să încetinească şi să circule din ambele direcţii doar pe un singur sens.

Cristian Pistol, director general CNAIR: Cum bine aţi spus dumneavoastră, noi dăm în circulaţie. Deci lotul de autostradă nu va fi recepţionat. Recepţia se va face după ce toate lucrările sunt finalizate. Noi estimăm că lucrările vor fi finalizate în jurul lunii aprilie a anului viitor.

error: Content is protected !!