Emil Boc, atac dur la Florin Cîțu care nu renunță la postul de premier. Banii Clujului blocați de Cîțu

Updated on noiembrie 17, 2021 Jocuri complicate în PNL. Alianța cu PSD este pusă în pericol de Florin Cîțu care vrea neapărat să fie premier altfel ajunge iar un neica nimeni. Emil Boc se pare că s-a săturat de strategia acestuia și l-a atacat dur în ședința de aseară. Miliarde de euro sunt blocate de încăpățânarea lui Florin Cîțu de a fi premierul României. Clujul are de primit 1,7 miliarde de euro pentru autostrăzi și metrou.

Liberalii s-au întâlnit pentru a decide conducerea rotativă a guvernului și posibilitatea ca PNL să dea primul premier.

În cadrul ședinței, premierul interimar Gheorghe Flutur le-a spus colegilor săi că programul de guvernare va avea amprenta PNL și le-a explicat faptul că s-a luptat ca să nu fie introduse taxe și impozite în programul de guvernare.

Emil Boc, atac dur la Florin Cîțu care nu renunță la postul de premier. Banii Clujului blocați de Cîțu 1

Primarul Emil Boc a propus ca mandatul de negociere cu PSD să fie flexibil, adică liberalii să nu țină cu dinții ca propunerea să fie Florin Cîțu, ci să fie alese și alte nume.

Nu s-a supus votului varianta propusă de Emil Boc, cu mandatul flexibil pentru premierul PNL, în sensul în care ar putea fi înaintate și alte nume în afară de Florin Cîțu.

Emil Boc a fost foarte dur cu Florin Cîțu pe parcursul ședinței, susțin sursele politice consultate de G4Media. Emil Boc a spus, la adresa lui Florin Cîțu, că „alții” pun mai presus interesele lor de interesul PNL.

Florin Cîțu a făcut declarații laconice jurnaliștilor spunând că nu a fost supusă votului propunerea care ar fi dat posibilitatea numirii altor premieri liberali în afara lui Cîțu.

Acesta a mai spus, de asemenea, că nu s-a pus în discuție numele vreunui premier. Cîțu a mai spus că PNL nu și-a schimbat mandatul și că va continua negocierile cu PSD, solicitând sistem rotativ de numire al premierului, cu primul mandat aparținând PNL:

error: Content is protected !!