Ce părere au clujenii despre orașul lor: „În ciuda cârcotașilor, eu pot sa va spun ca la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de munca”

Updated on noiembrie 17, 2021 O româncă aflată în Italia de 15 ani ia în considerare să revină în țară și să se mute la Cluj. Înainte de a face acest pas, ea i-a întrebat pe clujeni ce părere au despre viața la Cluj.

„Buna ziua, scriu pe aceasta grup pentru ca împreună cu familia mea vrem să ne mutam după 15 ani de Italia în Cluj .. si voiam să întreb daca cineva poate să îmi zică cum este viata la Cluj , adică sistemul sanitar, locurile de munca, salariile, grădinițele cum sunt .. si viată de zi cu zi … mulțumesc mult .. precizez ca vrem in oraș!”, a scris aceasta pe un grup de Facebook.

Ce părere au clujenii despre orașul lor: „În ciuda cârcotașilor, eu pot sa va spun ca la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de munca” 1

Răspunsurile au venit imediat:

Viața la Cluj depinde de multe lucruri , ce stiu 100% este faptul ca este un oras extrem de curat și civilizat, universitati sunt multe și foarte bune . De aglomerat nu am cum sa mint, într-adevăr este dar dacă folosiți autobuzul ajungeți mai repede de multe ori deoarece sunt benzi speciale , sau puteți folosi bicicleta. Oamenii sunt extrem de buni și te ajuta cu orice . Plus multe activități pe care le poti face in Cluj . Și nu in ultimul rând , e un oras in dezvoltare ceea ce înseamnă ca o duce doar spre mai bine.

Scump, trafic blocat in orele de varf , n-ai loc la gradinite , salarii de mizerie vs. cheltuieli daca nu lucrezi in IT / constructii / automotive.

E aglomerat, super aglomerat.
Apoi e scump, locuri de munca sunt…depinde de studii , grădinițe… daca ai noroc prinzi loc, dacă nu, nu. Sănătatea e la fel de aglomerată, veșnic fără fonduri. Învățământ bun, transport in comun 100% mai bun ca și în multe orașe din Europa…
Sincer, după 15 ani de străinătate…o sa va fie extrem de greu sa vă acomodați. (Vb din proprie experiență)

În ciuda cârcotașilor, eu pot sa va spun ca la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de munca. Serviciile medicale sunt bune, in comparație cu restul tarii sunt lux, in comparație cu ce este afara, poate suntem la mediu. Grădinițe, scoli, universități sunt, varietatea e mare, cu creșele e mai greu, deficit mare de locuri. Viata de zi cu zi este aglomerata si tot mai poluata, dar avem un oraș curat, civilizat, ce încurajează transportul eco. Sunt si minusuri evident, mai cate o groapa, mai cate o pubela supraaglomerata…dar na, nu cred ca este vreo tara care sa fie 10 din 10. Nu m-as muta din Cluj nicăieri altundeva, aici imi e sufletul! 🙂

Pizza buna 35-40 lei,chirie decenta in cartiere 400 €,sistem sanitar 80% performant dar aglomerat in unele locuri (toată România vine la Cluj,poate sunt exagerat că lucrez in sistem)transport in comun excelent,cu mașina aglomerat…sistem de învățământ bun.

error: Content is protected !!