Despre cum a fost ieri protestul de la Cluj. Umbrela Anticorupție Cluj: „ Câteva clarificări”

Updated on noiembrie 15, 2021 Un protest organizat in semn de nemulțumire fata de alianța dintre PNL si PSD a fost anunțat pentru ziua de ieri, la ora 18.00.

Protestul a fost însă un eșec, la ora 18.50, fiind adunați doar 15 oameni. Reprezentanții Umbrela Anticorupție Cluj, organizatorul protestului, au venit cu câteva clarificări.

Despre cum a fost ieri protestul de la Cluj. Umbrela Anticorupție Cluj: „ Câteva clarificări” 1
(foto dejeanul.ro)

„Evenimentul de azi a fost unul restrans si cu valoare simbolica. Din pacate, tocmai la inceput ne-am trezit cu o problema tehnica:

Portavocea care ieri parea perfect functionala, ne-a luat prin surprindere si a refuzat sa mai porneasca. Am incercat cateva minute bune sa remediem situatia schimband trei seturi de baterii diferite. Insa fara succes, problema fiind niste fire de contact ce tin de echipament in sine. ,,Ghinion!”, ne-ar spune un intelept in viata! Intr-un final, ne-am dat seama ca trebuie sa renuntam la ea si vocea noastra va trebui sa fie suficienta.

Ne-am strans toti participantii intr-un cerc si am vorbit liber despre ce ne-a scos in strada, de ce e nevoie sa spargem gheata cu o astfel de actiune fie ca suntem multi, fie ca suntem putini, cand niste politicieni si-au incalcat Cuvantul fata de noi toti in cel mai dezonorant mod posibil. Asa cum fac cetatenii oricarei tari civilizate cu care aspiram sa semanam.

Dupa cateva minute, apare Jandarmeria care a inceput sa legitimeze protestatarii ce luasera cuvantul, printre ei fiind si colegii de-ai nostri si dl profesor Dumitru Cornel Valcu. Eram siguri ca ne-am ales cu cateva amenzi, insa ulterior ni s-a comunicat ca am scapat doar cu avertismente de data asta. Apoi presa a luat cateva interviuri celor prezenti.

Ce au ales sa retina 2-3 site-uri locale de presa obiective si ,,binevoitoare” din toate seara cand tinta protestelor nu mai e doar PSD?

Faptul ca La Cluj organizatorii ar fi venit la protest cu o portavoce fara baterii! Frumos. Nimic despre miza. Nimic despre ce s-a discutat. Le respectam gestul, insa am considerat necesara clarificarea.

Trebuie sa ne asumam ca portavocile noastre si-au facut datoria dupa ani si zeci de proteste anti PSD si e un semn clar ca se impune o reinnoire a echipamentelor. Am gresit, ne-o asumam si ne cerem scuze!

Intelegem ca la protestele prin care sanctionam derapajele grave ale Presedintelui, ale fostului premier si ale PNL-ului, suntem datori sa oferim aceeasi calitate a sunetului precum la cele dedicate PSD-ului in anii trecuti!
Intelegem perfect si de ce cei vizati de actiunea noastra de azi s-ar putea simti ofensati, revoltati si discriminati si ar putea crede ca nu ii consideram la fel de importanti ca pe prietenii lor de la PSD. Ii asiguram pe aceasta cale ca nu au de ce sa priveasca cu atentie si ingrijorare!:)

Echipamentele noi sunt pe drum 😍🥳si data viitoare le vom oferi atentia si volumul portavocii pe care il merita! Ne revansam, stati linistiti! Promitem!:)”, au transmis aceștia.

error: Content is protected !!