Rareș Bogdan, noul ministru al Apărării în Guvernul Ciucă?

Updated on octombrie 24, 2021 Klaus Iohannis a hotărât ca PNL să facă urgent alianță cu PSD iar liberalii s-au conformat rapid. L-au uitat deja pe Florin Cîțu, care deține și acum decizii în unanimitate că el va fi propunerea de premier și PNL nu va colabora cu PSD. Decizii fără valoare. Iar acum peneliștii caută miniștrii pentru un guvern minoritar.

Guvernul Ciucă începe să prindă contur, iar ultimele informații spun că europarlamentarul Rareș Bogdan va face și el parte din viitorul Executiv. Potrivit unor surse politice, Rareș Bogdan a fost propus să ocupe funcția de ministru al Apărării.

Rareș Bogdan, noul ministru al Apărării în Guvernul Ciucă? 1

Rareș Bogdan ar putea fi noul ministru al Apărării în Guvernul Ciucă

Ministrul desemnat Nicolae Ciucă a avut o discuție cu președintele PNL, Florin Cîțu, în timpul căreia i-a transmis că îl vrea la ministerul Apărării Naționale pe europarlamentarul Rareș Bogdan, potrivit unor surse politice citate de ziare.com.

Mai sunt încă portofolii neocupate, iar liberalii încearcă să găsească oamenii potriviți pentru acestea.

Pentru Ministerul Fondurilor Europene favoriți sunt europarlamentarul Cristian Bușoi și Marcel Boloș, fost ministru în guvernul Orban, unul dintre apropiații lui Ilie Bolojan. Pentru acest portofoliu se luptă și UDMR, care își dorește miniterul respectiv.

Raluca Turcan face tot posibilul să rămână la Ministerul Muncii, însă PSD a anunțat din start că nu o mai vrea pe aceasta în guvern.

Acestea sunt propunerile de până acum petru Guvernul Ciucă:

Dan Vîlceanu – Finanțe
Bogdan Aurescu – Externe
Lucian Bode – Interne
Virgil Popescu – Energie
Sorin Cîmpeanu – Educație
Posibili miniștri:

Raluca Turcan – Muncă
Robert Sighiartău – Transporturi/ Economie
Cătălin Predoiu/ Iulia Scântei – Justiție
Cristian Bușoi/ Marcel Boloș – Fonduri Europene
Rareș Bogdan / Nicoleta Pauliuc – Apărare
Adrian Cozma – Agricultură

error: Content is protected !!