Cluj. Șoferii disperați de proiectul lui Emil Boc de la Piața Mărăști. „Pierdem o bandă de circulație!”

Updated on octombrie 13, 2021 Ieri, 12 octombrie, a avut loc dezbaterea publică a proiectului de reamenajare a Pieței Mărăști.

Clujenii au dezbătut de zor pe pagina de Facebook a lui Emil Boc dacă e real sau nu ceea ce a prevăzut administraţia oraşului pentru modernizarea din Piaţa Mărăşti, informează Ziua de Cluj.

Cluj. Șoferii disperați de proiectul lui Emil Boc de la Piața Mărăști. „Pierdem o bandă de circulație!” 1

Oamenii nu s-au reţinut să îi amintească edilului că felul în care decurg lucrările de la proiectul Podului Porţelanului, care par că s-au împotmolit de tot, nu le inspiră optimism cu privire la ceva atât de amplu precum regândirea unei zone atât de mari precum Piaţa Mărăşti.

Cel mai tare îi sperie pe clujeni faptul că într-o zonă în care se circulă bară la bară, se va pierde o bandă de circulaţie, potrivit proiectului. “Desființează zeci de parcări, îngustează străzi, să ne vindem mașinile!”, spun oamenii.

“Ce avem noi aici? Se pierde o bandă de circulație în sensul giratoriu, se pierde legătura între giratoriu și Calea Dorobanților, se mai pierde o banda pe Dorobanților în jos către Teodor Mihali și pe schiță sunt doar câteva mașini în trafic? E la mișto proiectul asta? Acum se circula bara la bara. Arata bine pe planșă, nu zic nu. Dar va imaginați cum va fi atunci în realitate? Sau măcar vom avea timp sa admiram spatiile verzi promise?”, a comentat un alt clujean postarea primarului.

După invazia tigrilor de platan din această vară, oamenii su ajuns să se sperie chiar şi de spaţiile verzi, care au devenit o locuinţă perfectă pentru insectele care au terorizat oraşul. Aşa că nu sunt încântaţi de plantarea altor platani prin oraş.

“Poate veniți și voi cu o diversitate de arbori pentru aliniamente că sunt o grămadă, poate evităm nebunia aia cu Tigrii de Platani invazia din vara aceasta când efectiv nu puteai să stai cu geamul deschis. Există o diversitate de specii cu coronament pentru aliniamentele stradale ș.a. Dacă doriți le împrumut eu cartea de Arboricultură poate le mai vin idei noi. Dar vă implorăm, terminați odată cu Platanii că ne vor mânca de vii!“, i-a transmis altcineva lui Boc.

Pe de altă parte spaţiile verzi generoase plasate într-o zonă cu trafic intens ar putea fi mai degrabă un motiv pentru a trage în piept gaze de la ţevile de eşapament ale maşinilor, decât o oază de sănătate.

Nu va fi clujean care nu știe exact câți arbori vor fi în zona aia. Va avea timp să-i numere liniștit în timp ce sta în trafic. Infrastructura pe lângă benzi dedicate CTP și biciclete ar trebui sa fie și pentru decongestionarea traficului. Degeaba ai pomi și băncuțe dacă respiri gazele de eșapament de la mașinile care stau acolo”, atrage atenţia cineva.

“Domnul primar Emil Boc, v-a zis cumva arhitectul pe unde scoate traficul de pe Fabricii către Dorobanţilor? sau scopul e sa blocam cu totul T. Mihali, că şi aşa, cu atâtea blocuri cu sute de apartamente apărute din neant, e destul de aglomerat, plus ce urmeaza, după ce se dau alea în folosinţă? Eu zic să o închideţi de tot, faceţi mai bine blocuri acolo, că tot aia e”, spune un alt clujean.

Mai în glumă, mai în serios oamenii se întreabă cum ar fi posibil aşa un proiect din moment ce drumul de la Fabrica de Bere până pe Calea Floreşti se părăgineşte pe zi ce trece şi administraţia nu pune osul la el. “Proiectul ăsta (n.red. Piaţa Mărăşti) arată ca după Apocalipsă când jumătate din populația Clujului o crăpat. Faceți proiecte peste proiecte și nu sunteți în stare sa faceți drumul de la fabrica de bere până pe Calea Florești unde ne rupem zilnic mașinile“, îi reamintesc şoferii primarului.

error: Content is protected !!