Model pentru Cluj? Mii de apartamente confiscate în Berlin prin naționalizare

Updated on septembrie 27, 2021 Clujul are o mare problemă imobiliară. Mulți și-au pus speranța în plafonarea chiriilor de la Berlin. Dar această măsură a fost desființată de Curtea Constituțională germană. Acum, berlinezii vor ca statul să confiște mii de apartamente de la dezvoltatorii imobiliari. Ar merge o astfel de măsură și la Cluj?

Berlinezii au votat în favoarea naționalizării la un referendum local. Potrivit rezultatelor oficiale 56,4% dintre alegători s-au pronunțat în favoarea inițiativei cetățenești, în timp ce 39% au votat împotrivă, restul voturilor fiind anulate, anunță G4Media.

Model pentru Cluj? Mii de apartamente confiscate în Berlin prin naționalizare 1

Referendumul, convocat prin strângerea a 340 de mii de semnături de organizația “Deutsche Wohnen & Co Enteignen” cere exproprierea marilor concerne imobiliare care dețin în proprietate peste 3.000 de apartamente.

Scopul exproprierii este controlul chiriilor care au atins cote foarte ridicate într-un oraș unde 80% dintre locatari sunt chiriași. Curtea Constituțională a invalidat la începutul anului o lege care plafona chiriile în Capitală.

Stelian Negrea:Românii sunt cei mai mari proprietari de apartamente din Europa. La ce ne trebuie, nu putem să stăm și noi în chirie cum stă toată Europa.

Locuitorii din Berlin au votat ieri pentru exproprierea giganților imobiliari după ce mai votaseră pentru plafonarea chiriilor care s-a dovedit un dezastru absolut și o măsură anticonstituțională.

Șocant cum duhnește o parte consistentă a Occidentului, nu mă întrebați care și în ce procent, de comunism!
Cum micii noștri pionieri se întorc , după ce au studiat în Vest pe banii lui papa fost securist acoperit sau pe față. să ne zică cum e cum comunismul reinventat și cum, bineînțeles, nu a fost bine aplicat de Stalin, Mao sau Ceaușescu.
Și când te gândești că acum 30 de ani sărbătoream căderea Zidului Berlinului pentru ca acum să ne mirăm de astfel de măsuri comunistoide care apar taman în Berlin

Mii de apartamente confiscate în Berlin prin naționalizare. „Românii sunt cei mai mari proprietari de apartamente din Europa

error: Content is protected !!