Infern la Spitalul Clinic Județean de Urgență! 2 copii în ATI, zeci de pacienți în așteptare. Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul

Updated on septembrie 27, 2021 Valul 4 de COVID pune presiune foarte mare pe spitalele din România. Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova se confruntă cu un val de pacienți Covid fără precedent. La fel și cel din Iași. Sâmbătă, în spitalele din Cluj nu mai exista nici un loc liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID

Duminică noapte, toate locurile de terapie intensivă din Craiova erau ocupate. Alți 30 de pacienți așteptau în izolatorul Unității de Primiri Urgențe (UPU) eliberarea unui loc.

Infern la Spitalul Clinic Județean de Urgență! 2 copii în ATI, zeci de pacienți în așteptare. Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul 1
(foto arhiva)

Ca urmare a presiunii enorme, conducerea spitalului a luat decizia să deschidă vechea Unitate de Primiri Urgențe, chiar dacă nu s-a făcut recepția lucrărilor, pentru a putea muta acolo 8 pacienți în stare gravă, ventilați, scrie gds.ro.

Directorul SCJU Craiova, Laurențiu Ivanovici, spune că unitatea medicală este copleșită. Comparativ, în valul 3, numărul maxim de pacienți care așteptau un loc de ATI la SCJU Craiova a fost de 12.

În secția ATI sunt internați în prezent și doi copii.

„Nu am atins astfel de cifre în valul 3. Suntem copleșiți. A trebuit să iau decizia de a deschide vechea UPU, chiar dacă nu am făcut recepția lucrărilor, pentru a muta acolo 8 pacienți ventilați. Am adunat toate ventilatoarele, monitoarele, injectomatele pe care le mai aveam disponibile și le-am dus acolo. Încercăm să nu lăsăm niciun pacient fără oxigen”, a declarat Laurențiu Ivanovici pentru GdS. „Practic, avem 52 de pacienți de ATI, deși raportăm 22 pentru că atâția sunt internați efectiv în secția de terapie”, alertează directorul spitalului.

La Spitalul de Boli Infecțioase Iași în noaptea de vineri spre sâmbătă ambulanțele au stat la coadă

”A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

El a spus că situaţia este una dificilă, adăugând că a constatat „cu dezamăgire” că 99% dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

La Timişoara, un băiat de 20 de ani, nevaccinat şi fără alte afecţiuni, a murit din cauza virusului.

În tot acest timp, în spitale, camerele de gardă sunt pline de părinţi, care îşi duc fetiţele şi băieţii, cu febră şi tuse. Din păcate, mulţi ajung să facă forme grave şi rămân internaţi în secţiile de terapie intensivă. Speriaţi sunt şi adulţii, care se gândesc să-şi imunizeze copiii de peste 12 ani, şi le-au cerut şcolilor să organizeze centre de vaccinare.

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală ajung cele mai grave cazuri de copii infectaţi cu COVID-19, anunță Stirile Pro Tv.

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu: „Am observat o creştere chiar din luna iulie a acestui an, iar acum se depistează la unitatea de primiri urgențe circa 10 pacienţi, zece copii pozitivi pe zi, numai la noi în spital.”

Valul 4 umple spitalele de tineri și copii. Medic: De frică, evită să meargă la doctor și ăsta este rezultatul

Medicul Emilian Imbri, citat de Digi 24: „Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulți tineri și copii față de câți se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral.

Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor și după primele 5-6 zile, când încep și modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forța de apărare”.

error: Content is protected !!