Eșec la Cluj: A fost anulată licitația pentru autobuzele fără șofer

Updated on septembrie 27, 2021 Licitația pentru mini-autobuze autonome, lansată în primăvară de către Primăria Cluj – Napoca, a fost anulată după ce au fost depuse doar oferte inacceptabile.

Perioada de evaluare a ofertelor urma să se finalizeze pe 24 septembrie, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Între timp, licitația a fost însă anulată din cauză că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, după cum se arată în anunțul din SEAP, potrivit economica.net.

Eșec la Cluj: A fost anulată licitația pentru autobuzele fără șofer 1

Primăria condusă de Emil Boc primise două oferte la licitația pentru achiziția de mini-autobuze autonome. Cele două oferte depuse până la termenul limită din 23 iunie proveneau de la:

1. EasyMile GmbH, producător de vehicule autonome cu sediul la Toulouse, Franța și cu birouri în țări precum Germania (Berlin).

2. Navya, companie franceză specializată în proiectarea și construcția de vehicule autonome și electrice.

Primăria Cluj – Napoca a lansat pe 22 aprilie licitația pentru achiziția de autovehicule autonome destinate transportului public de persoane. Valoarea estimată a achiziției era de 27,35 milioane de lei.

Acordul – cadru scos la licitație de primăria condusă de Emil Boc viza furnizarea a până la 14 autovehicule autonome. Un autovehicul poate transporta 10 sau mai multe persoane. Achiziția acestor autobuze era finanțată din fonduri bugetare iar durata acordului-cadru urma să fie de 48 de luni.

error: Content is protected !!