Coșmar la Cluj. Niciun pat ATI COVID liber în spitale!

Updated on septembrie 26, 2021 Sâmbătă, în spitalele din Cluj nu mai exista nici un loc liber la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID. Aceiași situație se întâlnește și în Iași, Timiș și Brașov.

Doar 12 paturi ATI pentru bolnavii de COVID sunt libere, sâmbătă, în toată țara, în timp ce 1195 de pacienți sunt internați în stare gravă la terapie intensivă, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Coșmar la Cluj. Niciun pat ATI COVID liber în spitale! 1

„În data de 25 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 265  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt  3 paturi libere la acest moment”, precizează sursa citată.

Grupul de Comunicare Strategică menționează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situația paturilor ATI Covid neocupate:

București – 3
Constanța – 2
Galați – 1
Harghita – 2
Sibiu – 4

error: Content is protected !!