(Video) Cluj: Cum arată hala distrusă de incendiul puternic de ieri din Tetarom. Imagini din dronă

Updated on septembrie 22, 2021 Mai multe echipaje ale ISU au intervenit ieri dimineață pentru a stinge incendiul care a izbucnit la o hală din parcul industrial Tetarom.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost realizată în jurul orei 6.00 dimineața, iar la fața locului a fost dislocat un dispozitiv de stingere mărit, constituit din patru autospeciale cu apă și spumă, două autospeciale pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD.

În momentul sosirii la fața locului pompierii au găsit hala, cu o suprafață de cca 3000mp, cuprinsă în totalitate de flăcări, și degajări abundente de fum.

Flăcările au fost lichidate în jurul orei 11, astfel încât o parte dintre forțele de intervenție s-au retras la bază.

Ieri dimineață a fost transmis un mesaj de avertizare Ro-Alert către locuitorii din Cluj-Napoca și Baciu, cu recomandări de protejare împotriva inhalării fumului dens care se degaja la debutul incendiului.

Din cercetările efectuate până acum nu s-au identificat la locul incendiului elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare a conținut recomandări de protejare împotriva inhalării fumului dens degajat acolo.

Cel mai probabil, acesta a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.

error: Content is protected !!