Emil Boc, după Untold: „Vaccinare, vaccinare, vaccinare! Singura cale de a opri ascensiunea Covid-19 este vaccinarea”

Updated on septembrie 15, 2021 Primarul Clujului Emil Boc face un nou apel la vaccinare pe fondul creșterii cazurilor de Covid-19.

„Nu am alte cuvinte decât ceea ce am spus și până acum: vaccinare, vaccinare, vaccinare! Singura cale de a opri ascensiunea Covid-19 este vaccinarea”, a declarat primarul, citat de Radio Cluj.

Emil Boc, după Untold: „Vaccinare, vaccinare, vaccinare! Singura cale de a opri ascensiunea Covid-19 este vaccinarea” 1

Emil Boc amintește că în noiembrie 2020, când încă nu existau vaccinuri, Clujul a atins pragul maxim de 9,67 la mie, iar în aprile acest an infectările au cunoscut o creștere până la 8,01 la mia de locuitori.

Tocmai pentru a nu se mai ajunge la aceste cifre, autoritățile locale au păstrat deschise majoritatea centrelor de vaccinare, pentru ca cei care doresc să se imunizeze să aibă unde o face:

„Sper că la Cluj vom continua ritmul de vaccinare, suntem fruntași la nivel național, dar încă mai avem până să ajungem la cifra de confort care să ne dea siguranța că nu vor mai putea fi probleme. De aceea, noi am menținut toate centrele deschise, doar să se realizeze acest proces de vaccinare.

Aproape 90 la sută dintre cei care suferă decesul în urma Covid-19 sunt persoanme nevaccinate. Aproximativ 90 la sută dintre cei care fac forme grave de Covid-19 sunt persoane nevaccinate. Dacă nici aceste două aspecte nu mai reprezintă niște lucruri certe, palpabile, ușor de înțeles, nu mai am alte argumente.

Dacă nici viața, în comparație cu moartea, nu mai este un argument, nu mai știu ce altceva aș putea să spun pentru a susține procesul de vaccinare, ca fiind singura cale autentică pentru a preveni decesele, pentru a ține situația sub control și pentru a nu-i îmbolnăvi grav pe cei din preajma noastră”, a mai spus Emil Boc.

error: Content is protected !!