Cluj. Alexandra Oană: „Curțile școlilor sunt neschimbate de mai bine de 30 de ani. Aceleași spații betonate, austere, lipsite de culoare, în care nu ai cu ce să te joci

Updated on septembrie 15, 2021 Curțile școlilor din Cluj și din țară sunt neschimbate de zeci de ani. Sunt betonate, austere și lipsite de culorare.

Consilierul local Alexandra Oană propune schimbarea acestora, pentru a le face mai prietenoase cu copiii.

„𝐂𝐮𝐦 𝐚𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫?

Școala a început ieri, cu aceeași imagine familiară pe care o știm cu toții – careul de copii încolonați cuminte sub privirile primarului, preotului și ale poliției locale. Însă nu doar festivitatea de început de an a rămas încremenită în același tipar.
Și curțile școlilor sunt 𝐧𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢.

Cluj. Alexandra Oană: „Curțile școlilor sunt neschimbate de mai bine de 30 de ani. Aceleași spații betonate, austere, lipsite de culoare, în care nu ai cu ce să te joci 1

Aceleași spații 𝐛𝐞𝐭𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞, 𝐚𝐮𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞, 𝐥𝐢𝐩𝐬𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞, în care nu ai cu ce să te joci, unde nu te poți adăposti la umbră în timpul verii sau în care nu ai dotări pentru a face lecții în aer liber. Practic, orice vizită în curtea școlii e o călătorie în timp pe vremea când eram noi copii.

𝐒-𝐚 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐮𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, ca ele să devină locuri de joacă pe timpul după-meselor și la final de săptămână.

Acesta e doar primul pas! Nu e suficient să punem curțile școlilor la dispoziția comunității, 𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐞𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐫𝐚̆𝐢𝐦.

De asemenea, avem nevoie de un regulament și de o practică unitară la nivelul municipiului în ceea ce privește modul în care curțile școlare sunt folosite în timpul liber.

Sunt profesor și consilier local. Vreau ca în Cluj-Napoca 𝐜𝐮𝐫𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫𝐚𝐭𝐞, 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐨𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢”.

error: Content is protected !!