Dragoș: „Dar ce noroc, fix a doua zi dupa Untold, s-a depasit *oficial* pragul ratei de incidenta a cazurilor in Cluj-Napoca”

Updated on septembrie 14, 2021 Cluj Napoca a depășit astăzi pragul de 2 la mia de locuitori, un prag care dacă rămâne până joi va arunca municipiul în scenariul galben.

Mulți spun însă că creșterea ratei de incidență după terminarea festivalului Untold nu este o coincidență.

Dragoș Vana a scris: „Norocul si-l face omul cu mana lui.”

Dar ce noroc, fix a doua zi dupa Untold, s-a depasit *oficial* pragul ratei de incidenta a cazurilor in Cluj-Napoca, fiind 2.03 la mie. Astfel, intra in vigoare restrictiile si pragul pentru festivaluri scade brusc de la 75.000(!) la 2.500 de participanti. Weekendul urmator nu s-ar mai fi putut tine…
Iubesc coincidentele astea.

Dragoș: „Dar ce noroc, fix a doua zi dupa Untold, s-a depasit *oficial* pragul ratei de incidenta a cazurilor in Cluj-Napoca” 1

Dar sa va explic ca de fapt incidenta in Cluj-Napoca era, neoficial, peste 2 de cel putin vineri:

1. Ziua de raportare pentru incidenta de astazi este cea de ieri, 13 septembrie. Puteti verifica pe data.gov.ro.
2. Calculul incidentei se face pe 14 zile, dar nu ultimele 14 zile ca nu logica primeaza aici, ci este intervalul cuprins intre a 17-a si a 3-a zi, anterioare zilei de raportare.
3. Ei cam stiau oricum: “Depășirea pragului de 2 la mia de locuitori în Cluj-Napoca era așteptată de autoritățile locale.” Probabil facusera deja calculul real cu cazurile la zi, ca nu e greu. Deci se asteptau sa creasca dar totusi au zis ca un festival n-are ce sa strice. Mergem inainte!

Evident ca autoritatile nu dau numarul de imbolnaviri si pe localitate, ar fi culmea sa calculeze cineva independent incidenta si sa le strice lor aranjamentele. Clar nu o sa renunti la ditamai investitia de dorul profilaxiei.
In concluzie, ca sa fim corecti, cu siguranta ca nu Untold a pus Clujul peste prag, era deja acolo cand a inceput. Nu ma intelegeti gresit, ma bucur ca s-a tinut, oricum era irelevanta incidenta in Cluj-Napoca, avand in vedere ca participantii erau din toata tara.

Ce nu-mi place mie sunt tertipurile astea si lipsa de transparenta care vad ca nu se mai termina”

error: Content is protected !!