Bogdan Bob Radulescu: „Ați văzut ceremoniile primei zi de școală din România? Directorul, inspectorul, primarul, popa și polițistul, limbajul de lemn și vrăjelile expirate”

Updated on septembrie 13, 2021 Astăzi a fost prima zi de școală, prilej pentru politicieni de a mai face promisiuni. O excepție

Bogdan Bob Radulescu: „Ați văzut ceremoniile primei zi de școală din România?
La 9 din 10 școli ai directorul, inspectorul, primarul, popa și polițistul, limbajul de lemn și vrăjelile expirate cu “o să facem, o să dregem, Dumnezeu să ne ajute, educația este principala noastră preocupare, nu dormim noaptea până nu terminăm investiția aici dacă ieșim tot noi la alegeri, etc.”

Bogdan Bob Radulescu: „Ați văzut ceremoniile primei zi de școală din România? Directorul, inspectorul, primarul, popa și polițistul, limbajul de lemn și vrăjelile expirate” 1
(Ramona D.: Poza zilei mele la o școală din București)

Ceremonia de deschidere la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj Napoca a fost așa :
Discursul doamnei director, 5 minute. Discursul doamnei director adjunct, în limba maghiară, discurs tradus ulterior și în limba română, discursul mămicii care este reprezentanta părinților, 20 de minute în total, toată ceremonia.

Ideea de bază a fost ceva de genul: “haideți să avem grijă unii de alții, să facem să ne fie bine tuturor, dar mai ales copiilor. Vă mulțumim pentru sprijin, înțelegere și încredere, ne vedem mâine, toate cele bune!

De asta îmi plac mie școlile vocaționale.
Că unele încă vorbesc pe limba copiilor, nu pe cea a autorităților, a altor instituții de forță, manipulare, corupție sau numiri politice.

Că sunt școli care se preocupă nu doar de creierele copiilor, ci și de sufletele, emoțiile și talentele lor.

Iar mie, ca părinte, om și actor ajuns la 42 de ani, viața mi-a arătat de prea multe ori că inteligența emoțională este mai valoroasă decât cea intelectuală.
Curios, ca în alfabet. EQ (inteligența emoțională) vine întotdeauna inaintea IQ-ului”.

error: Content is protected !!