(Video) Cluj: Alunecare imensă de teren pe Autostrada A3 Nădășelu – Zimbor

Updated on septembrie 10, 2021 Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au prezentat imagini cu o alunecare de teren de pe lotul de autostradă dintre Nădășelu-Zimbor.

„Déjà-vu pe AutostradaTransilvania între Nădășelu și Zimbor: o alunecare masivă la km 11+300 și numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori – Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense.

(Video) Cluj: Alunecare imensă de teren pe Autostrada A3 Nădășelu - Zimbor 1

Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile.

(Video) Cluj: Alunecare imensă de teren pe Autostrada A3 Nădășelu - Zimbor 2 (Video) Cluj: Alunecare imensă de teren pe Autostrada A3 Nădășelu - Zimbor 3

Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, au transmis cei de la API.

error: Content is protected !!