Cluj. Emil Boc: 2030, anul în care toată flota de transport în comun va fi electrică

Updated on iulie 25, 2021 Primarul Emil Boc a participat sâmbătă la Smart Mobility Cluj, un eveniment dedicat mobilității sustenabile din România, ocazie cu care a anunțat că obiectivul municipalității este ca în 2030 toată flota de transport în comun din Cluj-Napoca să fie electrică, nepoluantă.

„Cu această ocazie, am testat câteva soluții inovative de mobilitate și am asistat la prezentarea unor concepte care fără îndoială stau la baza mobilității sustenabile din viitorul apropiat. La ediția din acest an sunt prezenți preponderent producători autohtoni, semn că această componentă de mobilitate sustenabilă ia avânt și în țara noastră.

Cluj. Emil Boc: 2030, anul în care toată flota de transport în comun va fi electrică 1 Cluj. Emil Boc: 2030, anul în care toată flota de transport în comun va fi electrică 2

Mobilitatea reprezintă o prioritate pentru Primăria Cluj-Napoca, astfel obiectivul stabilit de municipalitate pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraș să fie electrică, nepoluantă pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu și zona metropolitan”, a transmis primarul.

Zilele acestea, pe esplanada dintre BT Arena și Cluj Arena, are loc a 3-a ediție a Smart Mobility Cluj. Aici, clujenii pot testa mașini electrice și hibrid, biciclete, scutere si trotinete electrice, dar și să vizioneze cele mai noi tendințe în materie de mobilitate.

error: Content is protected !!