(Foto) Și Sibiul își face Aqua Park. Primele imagini

Updated on iulie 21, 2021 Autoritățile din Sibiu vor să amenajeze un centru pentru sport și agrement de pe malul Cibinului.

Centrul va include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare, informează oradesibiu.ro.

(Foto) Și Sibiul își face Aqua Park. Primele imagini 1

”Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect „verde” pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement.

După clarificarea aspectelor tehnice și de infrastructură și după obținerea avizului din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, vom începe dezbaterile publice pe tema acestui proiect”, spun cei de la primăria Sibiu.

(Foto) Și Sibiul își face Aqua Park. Primele imagini 2 (Foto) Și Sibiul își face Aqua Park. Primele imagini 3

Clujul fără Aqua Park

Autoritățile din Cluj au lansat mai multe proiecte pentru construirea unui aquapark, fără succes însă.

Boc a promis un parc acvatic încă din al doilea mandat. Amplasamentul iniţial era în cartierul Grigorescu, dar proiectul a fost tărăgănat ani de zile. În martie 2019, consilierii locali au votat studiul de fezabilitate care vizează construirea unui Aqua Park în cartierul Gheorgheni, în continuarea bazei sportive din zonă.

Aqua Park urma să fie construit pe un teren de 12 hectare, dintre care două hectare vor fi construite, valoarea construcţiilor fiind de 40 de milioane de euro.

error: Content is protected !!