Mărturia şoferului autobuzului electric care a luat foc la ieşirea din Dej. „Am dat călătorii jos, am deschis acolo, am dat cu două stingătoare”

Updated on iulie 20, 2021 Un autobuz electric din Dej a luat foc zilele trecute. Autobuzul a ars ca o torţă, iar acumulatorii au explodat.

Autobuzul electric circula pe ruta Șomcutul Mic – Dej şi se afla la ultima cursă spre oraş. Doar două femei şi şoferul erau în maşină când a început să se simtă miros de fum.

Am simțit eu miros de fum de pe salon. M-am dus am văzut că iese fum, dar ieșea foarte puțin că-s închise ermetic. Am dat călătorii jos, am deschis acolo, am dat cu două stingătoare, mai mult de atât nu am putut face.

Mărturia şoferului autobuzului electric care a luat foc la ieşirea din Dej. „Am dat călătorii jos, am deschis acolo, am dat cu două stingătoare” 1

Flacara foarte mare şi să zic, 10 minute pe ceas deja era aprins tot autobuzul, era în flăcari”, a declarat șoferul pentru observatornews.ro.

Maşina era în circulaţie de câteva luni. A fost cumparată de primărie pe bani europeni într-un lot de 20 de autobuze electrice. Mai mult, trecuse prin revizia făcută de producător în urmă cu doar câteva săptămâni.

Un astfel de autobuz are o autonomie a bateriei de până la 300 de kilometri, iar motorul electric se află amplasat undeva în partea din spate. Primele flăcări au fost observate în spatele șoferului, în locul în care este amplasat unul dintre tablourile electrice. Toate celelalte autobuze electrice din flota companiei de transport public vor fi verificate din nou după acest incident.

Laurentiu Campean, director companie de transport: Am desfăcut să vedem ce s-a întâmplat. Cheamă un inspector din Germania care a participat la producere să vedem să nu se întâmple şi la celelalte acelaşi eveniment.

Autobuzele sunt fabricate în Turcia şi au costat 300.000 euro fiecare.

error: Content is protected !!