Florian Bichir: „Emil Boc unește Transilvania”

Updated on iunie 8, 2021 Istoricul Florian Bichir a discutat în cadrul emisiunii “Față în față” de la Evz Play despre posibilitatea ca primarul Emil Boc să câștige alegerile prezidențiale, în cazul în care ar candida.

Dacă Emil Boc ar câștiga competiția internă din PNL și s-ar decide să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale, are șanse reale să devină succesorul lui Klaus Iohannis, potrivit celor de la EVZ.

Florian Bichir: „Emil Boc unește Transilvania” 1

Componenta naționalistă în ecuația viitoarelor alegeri prezidențiale este una redutabilă. „Boc unește Transilvania”, a remarcat moderatorul Florian Bichir.

Potrivit unui sondaj de opinie, Emil Boc are rezultate foarte bune la capitolul credibilitate. Mai mult, într-o confruntare directă în turul 2 cu candidata PSD Gabriela Firea, primarul Clujului ar surclasa-o cu 23-20 puncte procentuale, dar l-ar surclasa și pe Geoană (22-17).

Emil Boc, primul în sondajele pentru șefia PNL

Primarul Emil Boc se află pe primul loc în sondaje pentru șefia PNL. Potrivit unui sondaj Avangarde, edilul ar fi cel mai potrivit președinte pentru PNL.

Întrebaţi cine ar fi mai potrivit să fie preşedintele PNL, dintre toţi participanţii la sondaj 15% au răspuns că Emil Boc, 10% – Ludovic Orban, 8% – Florin Cîţu şi 5% – Rareş Bogdan. Peste 60% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă

Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu

Emil Boc a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la conducerea PNL deoarece „el este viitorul”. Primarul Clujului a mai precizat că nu îl interesează vreo funcție de conducere în partid, avându-le deja pe toate.

Jurnalistul Ion Cristoiu îl critică dur pe Emil Boc

Într-un editorial scris pe cristoiublog.ro, Ion Cristoiu îl critică pe Emil Boc. „Vestea bună e că Emil Boc nu candidează”, spune acesta.

„Miercuri seara, la un post de televiziune, Emil Boc, primarul Clujului, a declarat că nu se va înscrie în cursa pentru şefia PNL. Precizarea a venit ca urmare a unui început de campanie în favoarea lui Emil Boc din partea adversarilor lui Ludovic Orban. Printre argumentele invocate în sprijinul acestei candidaturi au fost aduse succesele obţinute de Emil Boc în calitate de primar.

Nu ştiu cum de-au ajuns adversarii actualului preşedinte al PNL la ideea că Emil Boc l-ar putea birui pe Ludovic Orban şi, prin urmare, ar putea ajunge preşedinte al PNL. Emil Boc mi se pare din punct de vedere politic o mămăligă fără sare. Nu ştiu dacă a fost sau nu bun premier. Ştiu însă c-a fost în relaţia cu Traian Băsescu unitatea de măsură a slugărniciei.

Din întregul mandat de premier nu ţin minte vreun moment de afirmare publică a politicianului Emil Boc. N-am nici o îndoială că e un bun primar. Un bun primar nu înseamnă însă automat şi un bun om politic”, a scris Ion Cristoiu.

error: Content is protected !!