(Video) Un nou şantier pe Autostrada A3 Transilvania

Updated on iunie 7, 2021 Un nou şantier se deschide pe Autostrada A3 Transilvania odată cu mobilizarea constructorului Nurol din Turcia care va construi lotul Suplacu de Barcău – Nuşfalău. Primele utilaje au ajuns la baza de lucru a antreprenorului, după cum se vede dintr-un clip video postat astăzi de un utilizator.

În imagini se vede viaductul Suplacu de Barcău de 1,7 kilometri început şi nefinalizat de Bechtel. Viaductul este inclus în proiectul lotului Suplacu de Barcău – Chiribiş, informează economedia.ro.

Este vorba despre un tronson de autostradă cu o lungime de 13 kilometri în judeţele Bihor şi Sălaj, constructor fiind compania Nurol Insaat Ticaret din Turcia care, de la momentul emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (n.r. OIL), are termen un an şi jumătate pentru finalizarea lucrărilor. Proiectul tehnic ar urma să fie depus luna aceasta, intră în analiza Companiei de Drumuri, după care Ministerul Transporturilor este aşteptat să emită Autorizaţia de Construire.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului a fost semnat în septembrie 2020 pentru 384 milioane lei, garanţia oferită este de 10 ani şi cuprinde 14 lucrări de artă:

  • Nod rutier Nușfalău km 67+500 (intersecție cu DN1H)
  • 7 Pasaje peste autostradă
  • 6 Poduri peste autostradă
  • Parcare de scurtă durată la km 69
  • Punct de sprijin pentru întreținere la km 69
  • Bretea de întoarcere
  • Varianta de circulație pe DN1H

Pe Autostrada Transilvania, contracte de proiectare şi execuţie mai sunt semnate pentru loturile Chiribiş – Biharia (lungime 29 km), Zimbor – Poarta Sălajului ( 12 km), Nădăşelu – Mihăeşti – Zimbor (30 km.) Până la sfârşitul anului vor fi deschişi şi cei 10 kilometri de autostradă şi drum de legătură între Târgu Mureş şi Ungheni.

error: Content is protected !!