Emil Boc, supărat pe clujenii care nu își doresc metrou: „310 milioane de euro. E un pas extraordinar că metroul începe să se facă la Cluj”

Updated on iunie 3, 2021 Primarul Emil Boc s-a arătat dezamăgit de clujenii care nu își doresc realizarea metroului. Construcția metroului înseamnă renunțarea pentru unii la autoturism, lucru greu de făcut.

Noi am lucrat din timp ca să vină o ocazie ca aceasta, cum e PNRR, să beneficiem de acești bani europeni. E un lucru extraordinar că începe să se facă metroul la Cluj”, spune primarul.

Emil Boc, supărat pe clujenii care nu își doresc metrou: „310 milioane de euro. E un pas extraordinar că metroul începe să se facă la Cluj” 1

E important că 310 milioane de euro sunt prinși în PNRR. Vor fi continuați cu Programul Sectorial pentru Transporturi pentru continuarea lucrărilor. Sunt 9 stații prinse.

E un pas extraordinar că metroul începe să se facă la Cluj. Se preconizează ca anul acesta să fie finalizate toate documentaţiile. Anul viitor să se finalizeze licitația și din 2023 să înceapă lucrările. Avem speranță de viitor. Două luni de zile Comisia Europeană evaluează planul și îl aprobă sau va cere explicații”, a mai declarat Emil Boc

Mulți clujeni critică proiectul spunând că investiția nu se justifică.

Proiectul metroului a fost inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit acestui plan, metroul din Cluj va fi gata numai în anul 2029, termenul total al lucrărilor fiind de 96 de luni. Astfel, până în anul 2029, la finalizarea integrală a magistralei de metrou, ar trebui să existe 12,7 km de rețea nouă de metrou, 15 stații noi și 30 de rame electrice.

Până în 2026, ar trebui însă să fie finalizată legătura dintre Mănăștur și Sopor, cu nouă stații de metrou, lucrări care vor fi realizate cu cei 310 milioane de euro, primiți prin PNRR, conform documentului făcut public miercuri.

error: Content is protected !!