(Video) Autostrada Sebeș – Turda: Șeful Aktor spune că va fi complet deschisă până la toamnă

Updated on mai 26, 2021 Noi promisiuni privind finalizarea lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda au fost oferite zilele acestea. Potrivit ultimelor declarații, lotul va fi dat în folosință în această toamnă.

Noul președinte al Aktor, Christos Panagiotopulos, a venit în România unde a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții CNAIR și ai Ministerului Transporturilor.

(Video) Autostrada Sebeș – Turda: Șeful Aktor spune că va fi complet deschisă până la toamnă 1

El a dat asigurări că „în toamna acestui an se va circula pe această autostradă”. Panagiotopulos a mai spus jurnaliștilor că proiectul din România a primit finanțare din partea companiei, tocmai pentru ca acesta să se fie finalizat la timp, informează sibiu100.ro.

Lotul 2 Alba Iulia – Aiud măsoară 24,25 kilometri, iar contractul a fost atribuit asocierii Aktor SA – Euro Trading 98 SRL. Valoarea acestui proiect este de 549 milioane lei, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat încă din 2014.

În total, Autostrada A10 Sebeș – Turda are 70 km, ea fiind conectată cu A3, prin nodul de la Turda. Aceasta este circulabilă de la Câmpia Turzii până la Gilău – Nădășelu, fiind o continuare a legăturii Sibiu – Sebeș – Cluj Napoca. În total, Sebeș – Cluj (coborâre la nodul de la Gilău) va avea aproximativ 105 km. Drumul Sibiu – Cluj, pe autostradă, va avea aproape 180 km și va putea fi parcurs în mai puțin de două ore.

error: Content is protected !!