Cluj. Primul concert cu public va avea 800 de participanți, în 15 mai

Updated on mai 11, 2021 Sâmbătă, 15 mai, de la ora 19.00, clujenii vaccinați sunt invitați la operă, la premiera Faust” de Charles Gounod.  Conform unui comunicat emis luni de Ministerul Culturii, concertul va avea aproximativ 800 de participanți.

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca: „Dragi spectacori,
Pentru buna organizare a evenimentului „Faust” – În concert de Charles Gounod, vă rugăm insistent să consultați Regulamentul oficial dedicat publicului spectator accesând următorul link: https://bit.ly/3fd5bJu! Respectarea acestuia și îndeplinirea tuturor prevederilor sale sunt obligatorii pentru participarea spectatorilor la acest eveniment, conform normelor generale ale acestui proiect pilot, inițiat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul necondiționat al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Cluj. Primul concert cu public va avea 800 de participanți, în 15 mai 1

Distribuție:
Dirijor: David Crescenzi
Dirijor cor:Corneliu Felecan
Regizor: Rareș Trifan
Regie scenă culise: Cristina Albu
Faust: Ștefan Pop
Mephistopheles: Szabo Balint
Marguerite: Diana Țugui
Valentin: George Petean
Wagner: Corneliu Huțanu
Siebel: Alexandra Leșiu
Marthe: Liliana Neciu

Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Descriere:
Operă în concert. Lucrare în în cinci acte (7 tablouri). Muzica de Charles Gounod. Libretul de Jules Barbier şi Michel Carré după drama lui L. W. van Goethe
Un titlu de referință al repertoriului internațional, capodopera lui Ch. Gounod este printre cele mai celebre, iubite și jucate compoziții ale tuturor timpurilor. Un spectacol ce nu poate fi omis!

Construită printr-o îmbinare captivantă de momente muzicale emoționante, incisive și cutremurătoare, opera este inspirată de drama omonimă a lui J. W. von Goethe, despre legenda doctorului Faust care își vinde sufletul diavolului, șiretului Mefisto, în schimbul cunoașterii, puterii și iubirii inocentei și preafrumoasei Marguerite. O luptă acerbă între bine și rău, iubire și tentație, care își cucerește spectatorii cu fiecare reprezentație.

Premiera absolută a operei a fost prezentată în anul 1859, la Théâtre Lyrique din Paris, devenind de îndată una dintre cele mai de succes producții pariziene ale tuturor timpurilor, ce a fost interpretată de peste 1.000 de ori în capitala Franței până la dispariția compozitorului său (1893), rămânând în istorie și ca titlul care a inaugurat Metropolitan Opera din New York, în anul 1883.

Deținătoarea unui parcurs atât de însemnat, capodopera lui Ch. Gounod este cea care întâmpină spectatorii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dublând bucuria redeschiderii sălii de spectacole, în cadrul promițătorului program-pilot inițiat de Ministerul Culturii pentru repornirea activității cultural-artistice, post pandemie.
Să ne bucurăm de această ocazie specială, cu prilejul ambelor reprezentații ale operei în concert (15 și 22 mai 2021), în aplauzele care vor cuprinde din nou sala de spectacole a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca!

Accesul persoanelor sub 16 ani este interzis!
Spectacolul nu are pauză și se încheie în jurul orei 21:15”

error: Content is protected !!