Cluj-Napoca și București, record de vaccinări. Declarații Valeriu Gheorghiță

Updated on mai 11, 2021 Cluj-Napoca și București dau tonul vaccinării în România.  Rata de vaccinare în municipiul Cluj-Napoca rata a ajuns la 40%. Județul Cluj este pe locul doi în topul vaccinării COVID-19 cu o acoperire de 30,2% din totalul populaţiei şi de 35,7% din total, fără persoanele sub 16 ani.

Sibiul este al treilea județ din clasament cu un procent de 23,7% şi de 28,9%, fără persoanele sub 16 ani în ceea ce privește persoanele vaccinate.

Cluj-Napoca și București, record de vaccinări. Declarații Valeriu Gheorghiță 1

În top, urmează judeţul Braşov cu 23,55 şi 28,8% şi judeţul Constanţa cu 22,6% şi 27,3%.

“Pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional.

Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2% şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă, mai mare de 16 ani, inclusiv, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%, 35,7%.

Vorbim de judeţ şi nu de Municipiul Cluj-Napoca. În Municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40% în momentul de faţă”, a precizat Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

error: Content is protected !!