Alimentele sunt mai scumpe în Cluj Napoca decât în București

Updated on mai 4, 2021 Institutului Naţional de Statistică (INS) a publicat o statistică detaliată a prețurilor pe care le plătește fiecare român în funcție de localitate din care face parte.

Produsele luate în calcul sunt cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle. Preţul mediu al coşului de cumpărături în Bucureşti este 53 de lei, iar la Cluj-Napoca se ajunge la 68 de lei, informează gandul.ro.

Alimentele sunt mai scumpe în Cluj Napoca decât în București 1

Cel mai scump coș de cumpărături este Zalău, unde preţul mediu este 78.4 lei.

Între București și Cluj-Napoca există o diferență de 15,5 lei pentru un coș de cumpărături, iar între Zalău și Cluj o diferență de 10 lei.

Prețurile din magazinele din Cluj-Napoca au depășit Bucureștiu, într-o analizaă în care au fost luate în calcul cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle. Conform calculeleor, în Cluj-Napoca un coș de cumpărături a ajuns la 68,5 lei, în timp ce la București este doar 53 de lei.

Una dintre cauze este creșterea numărului de locuitori care a adus scumpiri importante în toate sectoarele din Cluj-Napoca. Piața imobiliară a explodat în ultimii ani,

error: Content is protected !!