Sub 2 lei pe metru pătrat. Despăgubiri infime pe Autostrada Transilvania

Updated on aprilie 24, 2021 Proprietarii de terenuri de pe traseul Autostrăzii Transilvania vor primi suma de 1,90 de lei pe metru pătrat.

Guvernul a adoptat o Hotărâre care are în vedere ultimele de pe culoarul autostrăzii.

Sub 2 lei pe metru pătrat. Despăgubiri infime pe Autostrada Transilvania 1

Este vorba despre imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de la secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de interes național Autostrada Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea.

Suma alocată în vederea exproprierilor este de 6,9 milioane de lei pentru 3.529 de imobile, pe o suprafață de 3,6 milioane mp.

Proprietarii ce vor fi despăgubiți vor primi, în medie, 1,90 de lei pentru un metru pătrat de teren ce va intra în proprietatea statului. Banii vor veni de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în baza legii bugetului de stat pe anul 2021, transmite Magazin Sălăjean.

„Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările. Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Pe Nădășelu – Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară. Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație”, a spus ministrul transporturilor.

error: Content is protected !!