(Video) Răzvan Cherecheș: dacă sunt vaccinat, pot să stau cu alți oameni vaccinați, fără mască, în interior?

Profesorul de sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheș a răsuns la întrebarea : dacă sunt vaccinat, pot să stau cu alți oameni vaccinați, fără mască, în interior?

„Noile recomandrări spun că, dacă ești complet vaccinat poți să te întâlnești cu alte persoane complet vaccinate în interior, fără mască și fără distanțare.

Dacă ești o persoană complet vaccinată poți să te întâlnești cu un număr mic de persoane nevaccinate și care au un risc mic de dezvoltare de simptome severe, persoane tinere, persoane fără comorbidități sau care nu au în familie persoane cu risc major, în interior, fără mască și fără distanțare.

Ori decâte ori o persoană complet vaccinată se întâlnește cu o persoană nevaccinată și care are oricefel de risc de a dezvolta simptome severe sau de a transmite mai departe unei alte persoane cu simptome severe, trebuie menținute masca și distanțarea”.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 23 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Persoane vaccinate:

(Video) Răzvan Cherecheș: dacă sunt vaccinat, pot să stau cu alți oameni vaccinați, fără mască, în interior? 1

Doze administrate:        

Tip vaccinÎn ultimele 24 oreDin 27 decembrie 2020
Pfizer45.3562.136.155
Moderna4.369192.348
AstraZeneca8.337298.267
TOTAL58.0622.626.770
error: Content is protected !!