(Video) Cum arată tronsonul reziliat Câmpia Turzii-Chețani, la 6 ani de la începerea lucrărilor

Updated on martie 16, 2021 Compania de Drumuri a reziliat în urmă cu câteva zile contractul pentru cei 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii, după ce în 6 ani de la începerea lucrărilor autostrada a ajuns la un stadiu de doar 40%.

„Vă prezentăm mai jos imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură. Stadiul șantierului de pe Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii, la 6 ani de la semnarea contractului și la câteva zile după rezilierea lui”, scrie Asociația Pro Infrastructură.

(Video) Cum arată tronsonul reziliat Câmpia Turzii-Chețani, la 6 ani de la începerea lucrărilor 1

„Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, dar a sosit momentul în care trebuie să spunem „Destul!”. Este soluția pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune niște proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent.

„Istoria acestei licitații, derulate în 2015, este și o lecție despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor.

În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în urmă cu câteva zile când a fost anunțată rezilierea contractului.

error: Content is protected !!