Cluj: A fost aprobat. Guvernul expropriază 1.000 de terenuri pentru Autostrada Transilvania

Updated on martie 4, 2021 Guvernul României a aprobat, miercuri, hotărârea prin care se declanşează procedura de expropriere pentru nu mai puţin de 1.001 terenuri pentru realizarea secţiunii Mihăieşti (jud. Cluj) – Suplacu de Barcău (jud. Bihor) a Autostrăzii Transilvania.

“A fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie un coridor de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes naţional, Secţiunea 3B, Mihăieşti – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului de investiţii de interes naţional autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, deci Autostrada Transilvania. Continuăm atât cu exproprierile, cât şi cu proiectul de autostradă”, a spus, la finalul şedinţei, premierul Florin Cîţu.

Cluj: A fost aprobat. Guvernul expropriază 1.000 de terenuri pentru Autostrada Transilvania 1

Se vor face exproprieri pe raza localităţilor Sânpaul (jud. Cluj) şi Zimbor, Sânmihaiu Almaşului, Românaşi, Treznea şi Zalău (jud. Sălaj).

Vor fi expropriate 1.001 imobile proprietate privată, terenuri arabile, păşune sau fâneaţă, dar şi porţiuni de pădure şi livadă.

În total va fi expropriată o suprafaţă de peste 3 milioane de metri pătraţi de teren, cu un cost de 4.700.000 lei.

error: Content is protected !!