Aproape de tragedie. Un avion plin cu turiști a lovit un stol de păsări chiar înainte de aterizare pe Aeroportul Cluj

Updated on februarie 26, 2021 Turiștii care se întorceau din stațiunea egipteană Hurghada, au trăit spaima vieții ieri seară, cu puțin înainte de aterizarea pe Aeroportul Cluj.

Tragedia a fost evitată, în ultimul moment, de piloții unei aeronave.

Aproape de tragedie. Un avion plin cu turiști a lovit un stol de păsări chiar înainte de aterizare pe Aeroportul Cluj 1

Cu puțin timp înainte de a ateriza pe Aeroportul Internațional Cluj, după ce se începuseră deja procedurile de aterizare, un stol de păsări a fost lovit de avion. Șocul a fost resimțit puternic de aeronavă și de cei din interior.

Manevrele rapide făcute de cei doi piloți au reușit să aducă aparatul de zbor pe pistă în condiții de siguranță, însă oamenii au trăit momente cumplite, informează impact.ro.

Imediat după aterizare, o echipă tehnică a efectuat verificări amănunțite.

Pasagerii cursei A24006 cu proveninenţă din Hurghada au primit asistență pe aeroport din partea reprezentanților companiei.

Tragedia care era să se abată asupra Clujului a dat peste cap complet programul zborurilor, ducând la întârzieri de câteva ore la decolarea cursei A24005 Cluj – Hurghada, dar şi a zborurilor subsecvente Hurghada-Bucureşti şi Bucureşti-Zanzibar din cursul serii de joi.

„Ȋn timpul procedurilor de aterizare pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, zborul A24006 cu proveninenţă din Hurghada, a ȋntâmpinat dificultăţi pricinuite de coliziunea cu un stol de păsări.

Aterizarea s-a derulat ȋn condiţii de deplină siguranţă, iar după aterizare, o echipă tehnică efectuează verificări amănunţite ale aeronavei, ȋn vederea certificării pentru următoarea cursă. Din pricina acestui eveniment, preconizăm o ȋntârziere de cca. 3h la decolararea cursei A24005 Cluj – Hurghada, dar şi a zborurilor subsecvente Hurghada-Bucureşti şi Bucureşti-Zanzibar din cursul acestei seri.

Pasagerii afectaţi de aceste ȋntârzieri au fost informaţi şi au primit asistenţă pe aeroport din partea colegilor noştri. Ne cerem scuze pentru acest eveniment neplăcut şi vă asigurăm de toată implicarea ȋntregii noastre echipe ȋn soluţionarea rapidă a situaţiei”, au informat reprezentanţii companiei.

error: Content is protected !!