Trei localități din Cluj și cinci școli intră în scenariul roșu

Având în vedere situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județul Cluj, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat aplicarea pe o perioadă de 14 zile, în următoarele unități administrativ–teritoriale: comuna Căianu, comuna Dăbâca și comuna Ploscoș, județul Cluj, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, a măsurilor de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr. 35/11.02.2021, cu scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

În aceste localități s-a aprobat modificarea scenariilor de funcționare unitățile de învățământ preuniversitar, cu trecere în scenariul roșu. Măsurile se aplică începând de joi, 25 februarie 2021.

Trei localități din Cluj și cinci școli intră în scenariul roșu 1

În comunele Căianu, Dăbâca și Ploșcoș sunt interzise din 25 februarie:

  • organizarea de evenimente/specatcole/concerte cu public;
  • prepararea, comercializarea și consumul produselor alcoolice și nonalcoolice în interiorul restaurantelor, cafenelelor sau barurilor;
  • activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor este permisă doar pentru clienții cazați;
    activitatea în baruri, cluburi și discoteci;

Școala Gimnazială Căianu, Școala Gimnazială Vaida Cămăraș, Școala Gimnazială ”Gelu Românul” Dăbâca, Școala Primară Luna de Jos și Școala Gimnazială Ploșcoș vor funcționa începând din 25 februarie în scenariul roșu.