Poiana Rotundă distrusă: „Iată în ce hal a ajuns Poiana Rotundă din pădurea Hoia, de lângă Cluj. Astăzi e o doar intersecție mizerabilă de trasee off-road și un loc de întrecere la drifturi”

Poiana Rotundă din pădurea Hoia este distrusă de cei care merg prin ea cu autoturisme 4X4.

Atât potecile cât și stratul vegetal sunt distruse de ATV-uri și autoturisme off-road.

Poiana Rotundă distrusă: „Iată în ce hal a ajuns Poiana Rotundă din pădurea Hoia, de lângă Cluj. Astăzi e o doar intersecție mizerabilă de trasee off-road și un loc de întrecere la drifturi” 1

„Iată în ce hal a ajuns Poiana Rotundă din pădurea Hoia, de lângă Cluj. Pe vremuri un loc retras, liniștit și cu un farmec aparte.

Astăzi e o doar intersecție mizerabilă de trasee off-road și un loc de întrecere la drifturi. Poți număra cel puțin șapte drumuri ad-hoc croite prin pădure de băieții viteji cu motoare.

Se spune că pădurea e bântuită și că acolo au loc fenomene paranormale. Și e adevărat! E bântuită de tot mai mulți care nu suportă liniștea, aerul curat sau iarba de sub picioare. Iar activitățile lor sunt într-adevăr fenomene paranormale, pentru că astfel de agresiuni făcute cu bună știință nu pot intra sfera normalului.

Și ne mai mirăm că extratereștrii nu-s de găsit, că ne ocolesc! Păi, îi poate cineva condamna, la ce „spectacol” li se oferă?

Lăsând gluma la o parte, off-road-ul în pădure este ilegal și imoral. Cei mai mulți practicanți cunosc legea și o încalcă intenționat, încurajați de autoritățile care închid ochii. În mod normal, astfel de activități ar trebui să se desfășoare doar în perimetre special amenajate, unde nu deranjează pe nimeni și unde nu (mai) au ce să distrugă.
Dar astăzi îi întâlnești peste tot. De la golurile alpine și până în Delta Dunării, niciun colț de natură nu a scăpat neatins.

Un rezumat al efectelor negative cauzate de off-road (ATV, 4×4, enduro, snowmobil):
– distrugerea potecilor (gropi, șanțuri)
– distrugerea covorului vegetal
– poluare fonică (gălăgie)
– poluare atmosferică (praf, noxe)
– speriatul oamenilor și animalelor
– strivirea animalelor mici (insecte, broaște, reptile)”, a scris Mihai Cuibus pe grupul Clujul Civic.