Alocări bugetare record pentru Autostrada Transilvania în 2021. De 2 ori și jumătate mai mult decât anul trecut

Updated on februarie 19, 2021 Proiectul de buget din acest an prevede alocări record pentru Autostrada Transilvania. 895 de milioane de lei se propun pentru continuarea acestei investiții, de aproape 2 ori și jumătate mai mult decât în 2020.

Banii urmează să fie folosiți, în principal, pentru porțiunile aflate între Cluj și vama Borș, unde lucrările sunt în desfășurare sau urmează să înceapă în 2021, informează Radio Cluj.

Alocări bugetare record pentru Autostrada Transilvania în 2021. De 2 ori și jumătate mai mult decât anul trecut 1

Se va lucra în acest an pe aproximativ 70 de kilometri aflați între Nadaselu, Zimbor și Poartă Salajului, pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău și pe sectorul Chiribiș – Biharia.

Autostrada Transilvania, va beneficia și de 4,7 milioane de lei pentru exproprierile care au ținut până acum în loc începerea lucrărilor pe mai multe sectoare. Statul urmează să preia 1000 de imobile aflate pe raza județelor Cluj și Sălaj, care însumează terenuri în suprafață de peste 3 milioane de metri pătrați.

Odată cu finalizarea acestei proceduri, va putea fi reluată și proiectarea lotului Zimbor – Poarta Sălajului, pe care constructorul a suspendat-o la cererea statului, tocmai din cauză că terenurile se aflau în proprietate privată.

În 2022 se preconizează că va fi terminat lotul de 29 de kilometri Chiribiș – Biharia, iar în 2023 urmează să fie deschiși circulației alți 42 de kilometri, de la Nădășelu până la Poartă Salajului.

error: Content is protected !!