(Foto) Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021! „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor”

Updated on februarie 1, 2021 Lucrările pe șantierele de autostradă din Transilvania au demarat. Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor.

Ne asigurăm că proiectele de infrastructură sunt pe drumul cel bun. Horațiu Cosma, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a vizitat trei șantiere din Transilvania, ca să vadă dacă lucrările avansează conform programului”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

(Foto) Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021! „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor” 1 (Foto) Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021! „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor” 2

„Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021!

Vineri am făcut o vizită de lucru pe Autostrada #A3 Transilvania – pe sectoarele de lângă Cluj-Napoca și Târgu Mureș – și pe Autostrada #A10 Sebeș-Turda. Iată ce am găsit:

Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de șantier, drumurile de acces, marcarea șantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile și vom obține toate autorizațiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului.

(Foto) Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021! „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor” 3 (Foto) Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021! „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor” 4 (Foto) Șantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turație maximă în 2021! „Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor” 5

Pe șantierul de aproape 10 km dintre Ungheni și Tg. Mureș al Autostrăzii Transilvania, constructorul a ajuns la aproximativ 35% stadiu fizic, la 6 luni de la debutul lucrărilor. Zilele trecute, grinzile de beton au început să fie ridicate pe primele structuri și vor continua și în următoarele săptămâni. Cea mai mare parte a rețelelor de utilități au fost relocate. Suntem extrem de optimiști că, până la finalul anului, vom circula pe acest sector de autostradă.

Tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda a ajuns la 85% stadiu fizic, constructorul executând lucrări la viaductul peste calea ferată de la Teiuș, nodul rutier Teiuș, precum și la terasamente, șanțuri betonate sau taluzări pe întreg proiectul.

Acesta și-a asumat că va finaliza lucrarea în această vară. Nu suntem mulțumiți de modul în care s-a derulat proiectul ce a fost contractat tocmai în anul 2014. Vom monitoriza în continuare extrem de serios mobilizarea antreprenorului”, a fost mesajul secretarului de stat în Ministerul Transporturilor și membru al Asociației Pro Infrastructura, Horațiu Cosma.

error: Content is protected !!