Când scapă Clujul de restricții? Mircea Abrudean: „Se constată o scădere a ratei de incidență, atât la nivelul județului Cluj, cât și la nivelul municipiului Cluj-Napoca”

Updated on ianuarie 21, 2021 Prefectul Mircea Abrudean a anunțat astăzi că rata incidenței în Cluj se află în scădere. Acesta spune că a discutat  despre posibilitatea ridicării restricțiilor din localitățile în care rata incidenței de infectare va scădea.

„Se constată o scădere a ratei de incidență, atât la nivelul județului Cluj, cât și la nivelul municipiului Cluj-Napoca. În ultimele zile avem o scădere constantă. Astăzi avem o incidență de 3,31 pe județ și 4,31 pe municipiul Cluj-Napoca. Asta este îmbucurător”, a transmis prefectul.

Când scapă Clujul de restricții? Mircea Abrudean: „Se constată o scădere a ratei de incidență, atât la nivelul județului Cluj, cât și la nivelul municipiului Cluj-Napoca” 1

Potrivit acestuia, din 81 de localități mai sunt 20 în scenariul roșu, 23 în scenariul galben, 38 în scenariul verde.

Următoarea reevaluare a măsurilor dispuse prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la 14 zile va fi în data de 27 ianuarie. În funcție de rata incidenței de la acea dată, vor putea fi ridicate restricțiile în localitățile care vor avea sub 3/1000 de locuitori.

Prefectul a mai spus și că în județul Cluj se fac în continuare foarte multe teste, uneori chiar și mai multe decât în București.

În județ se fac constant în jur de 1500 de teste, la care se adauga 300 de teste rapide.

error: Content is protected !!