Cluj: Ce a declarat primarul Emil Boc după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu

Updated on ianuarie 19, 2021 Primarul Emil Boc, în calitate de președinte al  Asociației Municipiilor din România, a declarat, marți, după întâlnirea la Guvern cu premierul Florin Câțu pe tema bugetului, că s-a convenit asupra pregătirii unui proiect de lege a zonelor metropolitane, care va fi înaintat Parlamentului.

”În ce privește transportul public, calitatea vieții, noi avem acum competența până la granița orașului nostru”, a spus Boc, citat de g4media.ro.

Cluj: Ce a declarat primarul Emil Boc după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu 1

Primarul Clujului a mai spus ca, în ce privește cheltuielile cu pandemie, acestea vor fi returnate de Guvern iar acest principiul a fost stabilit într-o viitoare Ordonanță de Guvern.

În privința asistenței sociale, Boc a declarat că a identificat ”o soluție bună” cu primul ministru: 90 la sută din fonduri vor veni de la administrația de stat, 10 la sută de la administrația locală.

”Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratate egal în ce privește terenul și clădirile care nu sunt îngrijite. Noi cerem egalitate de tratament și pentru autorități, avem în orașele noastre foarte multe clădiri în paragină și terenuri neîngrijite”, a mai explicat Boc.

 

error: Content is protected !!