Ion Cristoiu: În PNL s-a declanşat „războiul civil” între Nordişti şi Sudişti

Filialele PNL din Ardeal sunt nemulțumite că trebuie să primească binecuvântarea UDMR pentru a primi bani de la ministerul Dezvoltării. Ludovic Orban a cedat acest minister maghiarilor doar pentru a nu pierde controlul partidului. Astfel, cine vrea fonduri de la ministerul Dezvoltării, trebuie să ia binecuvântare de la Orban care apoi merge și vorbește cu UDMR.

Ion Cristoiu prezintă patru argumente pentru declanșarea „războiului civil” între Nordişti şi Sudişti în PNL, potrivit Mediafax.

Ion Cristoiu: În PNL s-a declanşat „războiul civil” între Nordişti şi Sudişti 1

Din cîte ştiu, Gruparea Reformistă e alcătuită cu precădere din Nordişti, lideri ai fialelor PNL de dincolo de Carpaţi. Dintre Sudişti, Gruparea a reuşit să atragă pe Iulian Dumitrescu de la Prahova şi pe Hubert Thuma de la Ilfov. Restul Sudiştilor (liderii filialelor de dincoace de Carpaţi) sînt de partea lui Ludovic Orban.

1) Demisia din postul de premier în loc de a demisiona din fruntea partidului. Guvernarea PNL a rămas de izbelişte între 7 decembrie şi 23 decembrie 2020. Şi asta a costat partidul.

2) Cocoloşirea lui Costel Alexe, preşedintele CJ Iaşi, de către Ludovic Orban, deşi fostul ministru e deja „penal”.

3) Ludovic Orban are nevoie în această perioadă de cît mai mulţi lideri de filiale judeţene. Aşa se explică şi greşeala de imagine care a fost tragerea la sorţi a posturilor de secretari de stat de către baronii locali. Un moment care a lovit imaginea partidului de formaţiune care promovează în funcţii doar după criteriul competenţei.

4) Băltirea în care se complace PNL de la investirea Guvernului încoace. Spaţiul public e dominat de prezenţa hiperactivă a miniştrilor USRPLUS care nu ezită să denunţe moştenirea dezastruoasă lăsată de miniştrii PNL. În tot acest timp, partea din Guvern care revine PNL s-a dat la fund. Ai impresia că e vorba de un Guvern format în jurul USRPLUS”.