Ioan Stoica, fostul patron al jocului Caritas, a fost dat afară din garsoniera pentru ca nu si-a platit utilitatile

Updated on ianuarie 14, 2021 Ioan Stoica, fostul patron al jocului priramidal Caritas, unul dintre cei mai bogati romani la inceputul anilor ’90, a fost evacuat din garsoniera in care locuia cu chirie, din Brasov.

Ajuns, la 76 de ani, Ioan Stoica s-a retras după falimentul Caritas de la Cluj, la Brașov.

Ioan Stoica, fostul patron al jocului Caritas, a fost dat afară din garsoniera pentru ca nu si-a platit utilitatile 1

Zilele trecute, Ioan Stoica a fost dat afară din locuință, cu ajutorul Poliei Brașov, în plină iarnă, el dormind acum sub cerul liber, pe unde apucă, prin Brașov, informează Foaia Transilvană.

Jocul piramidal Caritas a fost în vogă în perioada 1992-1994. Compania Caritas a fost înfiinţată de contabilul braşovean Ioan Stoica în aprilie 1992, ca SRL (societate cu răspundere limitată), având un capital de numai 100.000 de lei vechi (500 de dolari). La doar două luni de la înfiinţare, Caritas se mută la Cluj-Napoca.

Imediat după prăbuşirea Caritas, Ioan Stoica s-a evaporat şi nimeni nu a mai dat de el. S-a zvonit chiar că a fugit din ţară pentru a scăpa de furia oamenilor care rămăseseră fără economiile de-o viaţă.

Ioan Stoica a fost condamnat, în 1995, la şapte ani de închisoare, pedeapsă care i-a fost redusă ulterior, fiind eliberat la 14 iunie 1996.

error: Content is protected !!