Cluj. Cele 11 centre de vaccinare anti-COVID vor fi funcționale de luni. Medicii vor primi 100 de lei pe oră pentru vaccinare

13 centre de vaccinare exista pe raza municipiului Cluj-Napoca, 11 sunt pregătite de primărie , două sunt pregătite de unitățile sanitare.

„Costurile cele mai mari sunt cele legate de plata personalului. Pentru 11 centre, pentru care primăria raspunde, e nevoie de 11 medici coordonatori. Apoi, sunt medicii care asistă și înainte, și după vaccinare, acordă ajutor, dacă este cazul.

Cluj. Cele 11 centre de vaccinare anti-COVID vor fi funcționale de luni. Medicii vor primi 100 de lei pe oră pentru vaccinare 1

Pentru asta, sunt 44 de medici sunt necesari, pentru două schimburi. Sunt 220 de asistente medicale pentru că este o etapă înainte de a intra la vaccin, o etapă de vaccinare, o etapă post-vaccinare, conform metodologiei. Mai sunt 132 de regisratori medicali, care iau datele, verifică planificare în platformă, emit dovada de vaccinare, iau consimțământul pentru vaccinare. În total, sunt 407 persoane implicate și nu sunt ușor de găsit.

În prima parte nu e atât de complicat, până începe școala, pentru că putem utiliza o parte din persoalul medical din cabinetele școlare. După ce încep școlile, va trebui să căutăm alt personal”, a declarat Emil Boc, citat de Ziua de Cluj. 

„Medicii primesc 100 de lei pe oră, asistentele medicale, 50 de lei pe oră, iar la registratorii medicali, 25 de lei pe oră. Toate aceste sume calculate pe șase luni, cât va dura minim această perioadă de vaccinare, ne ridică la 18.866.000 de lei.

Aceasta e numai partea de personal. Mai sunt cheltuieli de dotare a centrului, e nevoie de 11 frigidere, 11 paturi de consultație, scaune de vaccinare, mese, dispensere pentru dezinfectant, 6.000 de litri de dezinfectant, 13 calculatoare, 13 scannere și altele”, a mai spus edilul.