O bucată din autostradă Sebeș-Turda care trece printr-o groapă de gunoi. Reacția CNAIR

Updated on ianuarie 9, 2021 Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a reacționat după ce în presă au apărut imagini cu breteaua din zona nodului rutier al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda care trece prin mijlocul unei gropi de gunoi.

CNAIR spune că nu s-a știut despre această zonă, pentru că groapa de gunoi nu a mai funcționat după anii 90 și spune că deja s-au luat măsuri pentru a fi încredințat un contract de ecologizare a zonei.

O bucată din autostradă Sebeș-Turda care trece printr-o groapă de gunoi. Reacția CNAIR 1

„Pentru că groapa de gunoi de pe breteaua nodului rutier Alba Iulia Sud nu a mai funcționat după anii 90, fiind o groapă improvizată, la realizarea acestui proiect nu s-a știut de existența ei. Conducerea CNAIR a împuternicit DRDP Cluj sa elibereze traseul pentru aceea bretea, lucru care s-a și realizat”, transmite CNAIR, potrivit digi24.ro.

Compania de drumuri anunță că va fi atribuit un contract pentru ecologizarea zonei.

„În această perioadă DRDP Cluj a realizat caietul de sarcini pentru ecologizarea zonei, în vederea lansării licitației conform tuturor procedurilor de mediu. În zilele următoare DRDP Cluj va trimite spre validare către ANAP caietul de sarcini pentru validare și încărcarea lui pe SEAP, în vederea atribuirii contractului de ecologizare a zonei respective”.

error: Content is protected !!