Universitatea Cluj cere ministrului Nelu Tătaru anchetă la DSP Constanța, după suspendarea meciului cu Farul

Universitatea Cluj vrea ca meciul cu Farul să se decidă pe teren și nu la masa verde. Clujenii au solicitat Federaţiei Române de Fotbal reprogramarea partidei cu Farul din etapa a 11-a a Ligii a II-a.

Meciul U Cluj – Farul trebuia să se dispute iniţial la 10 noiembrie, în etapa a 11-a a Ligii a II-a, dar a fost amânat din cauza unor cazuri de COVID-19 la formaţia ardeleană. El a fost reprogramat pentru miercuri, 2 decembrie, însă nici de această dată nu s-a disputat deoarece Farul a anunţat că are şase jucători infectaţi, iar DSP Constanţa a deschis o anchetă epidemiologică şi nu i-a acordat aviz favorabil pentru participarea la meci. În situaţia actuală, conform regulamentelor FRF, Farul Constanţa va câştiga la masa verde, cu scorul de 3-0, partida cu U Cluj, chiar dacă meciul reprogramat în 2 decembrie nu s-a disputat din cauza sa.

Universitatea Cluj cere ministrului Nelu Tătaru anchetă la DSP Constanța, după suspendarea meciului cu Farul 1

“În urma anunţului din 1 decembrie al clubului Farul Constanţa privind descoperirea a şase cazuri de COVID-19 şi decizia DSP Constanţa de a interzice deplasarea echipei la Cluj, pentru partida de astăzi, FC Universitatea Cluj a iniţiat demersuri pe lângă Federaţia Română de Fotbal, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa şi Ministerul Sănătăţii. Clubul nostru a solicitat ca rezultatul partide să fie stabilit pe teren, considerând că meciul se poate disputa în deplină siguranţă, conform regulamentelor sportive si medicale”, se arată în comunicatul grupării ardelene, preluat de stiripesurse.ro.

În adresa trimisă Federaţiei Române de Fotbal, U Cluj a solicitat “reprogramarea într-un interval de 24 sau 48 de ore a partidei cu FC Farul Constanţa şi retestarea persoanelor considerate contact al cazurilor pozitive anunţate de Asociaţia Fotbal Club Farul Constanţa, într-un laborator acreditat de către personalul medical neutru şi specializat în recoltarea probelor pentru testele RT-PCR. FC Universitatea Cluj va suporta integral costul testelor”. Oficialii clujeni au atras atenţia FRF asupra faptului că Farul, într-o situaţie similară din urmă cu câteva zile, a primit aviz favorabil din partea DSP Constanţa pentru a se prezenta la partida cu CSM Reşiţa, deşi în cadrul echipei fuseseră descoperite trei cazuri de coronavirus.

U Cluj s-a adresat şi Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, căreia i-a cerut să respecte ordinele Ministrului Sănătăţii şi să comunice în cel mai scurt timp rezultatul anchetei epidemiologice în cadrul clubului Farul Constanţa, pentru a da posibilitatea desfăşurării partidei.

De asemenea, clubul clujean a trimis o solicitare şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru a verifica modului în care Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a gestionat situaţia epidemiologică apărută în cadrul echipei Farul Constanţa, considerând că instituţia a încălcat cu bună ştiinţă prevederile în vigoare.

“DSP Constanta, prin Directorul Executiv Schipor Cristina Mihaela, a încălcat prevederile Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1819 din 27.10.2020 şi Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 1513/2020, în baza cărora a fost aprobat de către FRF ‘Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor’, refuzând să demareze ancheta epidemiologică imediat ce a fost informată de existenţa cazurilor la FC Farul Constanţa, pe motiv că este 1 decembrie, şi omiţând să dispună retestarea de îndată a fotbaliştilor şi a staff-ului. În alte patru cazuri similare ce au vizat clubul Viitorul Constanta, DSP Constanţa a efectuat prompt ancheta epidemiologică, a decis retestarea de îndată şi, ulterior, a permis desfăşurarea partidelor. Nu mai departe de 30 noiembrie, aceeaşi DSP Constanţa a decis, după ancheta epidemiologică, să dea drept de joc echipei Farul Constanţa, care anunţase 3 cazuri pozitive”, se menţionează în comunicatul clubului Universitatea.

Gruparea consideră că interesele sale sportive şi financiare au fost atinse şi a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la DSP Constanţa pentru a verifica activitatea instituţiei în acest caz, sub aspectul încălcării prevederilor legale.

În plus, Universitatea Cluj a solicitat unei case de avocatură să analizeze cazul şi să pregătească o acţiune în justiţie pentru apărarea dreptului de a disputa pe teren partida cu FC Farul Constanţa. “Universitatea Cluj solicită tuturor celor implicaţi în fenomen să respecte fotbalul şi susţine o competiţie curată, cu meciuri ale căror rezultate sunt decise pe teren, de către jucători, nu în birou, de către conducători”, se mai arată în comunicatul citat.

error: Content is protected !!