Astăzi se deschide circulația pe lotul 1 din Autostrada A10 Sebeș-Turda

Updated on decembrie 3, 2020 Inaugurarea lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș Turda are loc astăzi. Circulația va fi deschisă între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord.

„Este o veste foarte bună pentru șoferii care nu vor mai fi nevoiți să aștepte în ambuteiajele interminabile de pe DN1 dintre Sebeș și Alba Iulia”, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Autostrada A10 Sebeș-Turda

Reprezentanții asociației au făcut și un istoric al acestui lot.

„Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în anul 2014 și ar fi trebuit să circulăm pe această autostradă 2 ani mai târziu, însă nenumăratele blocaje și întârzieri imense cu realizarea exproprierilor, relocările de utilități, aprobările proiectelor tehnice sau autorizațiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud (astăzi, un veritabil ”muzeu al deșeurilor” în calea șoferilor ctitorit de DRDP Cluj), precum și ritmul dezamăgitor de lucru al constructorului italian Pizzarotti au amânat acest termen cu peste 4 ani.

Deschiderea circulației a fost posibilă în acest an doar printr-o mobilizare surprinzătoare de ultim moment a celor de la Pizzarotti, cu asfaltări zi și noapte”, au scris aceștia.

Deși circulația se va deschide astăzi, lucrările nu sunt complet finalizate

„Constructorul va mai executa lucrări în următoarele săptămâni la nodul rutier Alba Iulia Nord și pe autostradă la finalizarea parapetelui, panourilor fonoabsorbante, marcajelor sau rigolelor. Recomandăm participanților la trafic să circule cu prudență și să respecte restricțiile de circulație.

Dacă ritmul de lucru se menține atât pe acest proiect, cât și pe tronsonul 2 construit de Aktor, în 2021 Autostrada Sebeș-Turda ar trebui să fie complet finalizată”, au mai transmis cei de la API.

error: Content is protected !!