Un clujean și-a organizat propriul ultra-triatlon. „Ai parte de două pericole constante în România – câinii și șoferii de TIR”

Mihai Butuc, un sportiv de 44 de ani din Cluj, nelipsit de la competițiile din Europa, a pus la cale propriul ultra-triatlon, la care a participat singur.

„În mai puțin de o lună pusesem deja la cale un plan care consta în traversarea în înot a Lacului Vidraru pe o distanță de 8 km, apoi am parcurs pe bicicletă Transfăgărășanul pe traseul Vidraru – Cărțișoara – Sbiu, am mers pe Transalpina, am ajuns la Râmnicu Vâlcea și înapoi la Lacul Vidraru”, a declarat acesta pentru observatornews.ro.

Un clujean și-a organizat propriul ultra-triatlon. „Ai parte de două pericole constante în România - câinii și șoferii de TIR” 1

Clujeanul a avut parte de multe peripeții.

Marius Butuc, sportiv amator: Pe lângă aglomerație ai parte de două pericole constante în România – câinii și șoferii de TIR, a fost de infern bucata respectiva, 20 de km în care am avut peripeții cu nenumărați câini și pentru care bicicliștii sunt cei mai mari dușmani.

A început cu traversarea înot a lacului pe o distanță de 8 kilometri, de la Cabana Cumpăna până la baraj, într-o apă deloc caldă, dar extrem de limpede.

Nici nu s-a uscat bine după ce a ieșit din apă lacului că deja bicicletă îi era pregătită pentru următoarea probă. 420 de kilometri de pedalat.

Toată aventură clujeanului va fi cuprinsă într-o serie de documentare realizate de cei de la Sports Festival, care își doresc să îi inspire și pe alții să facă mișcare.