Emil Boc: Ce face Guvernul Orban e un model de bună practică pentru întreaga UE. PNL nu e un partid populist

Emil Boc laudă măsurile Guvernului în vreme de criză economică: „PNL nu a fost și nu este un partid populist”, spune acesta.

Primarul Emil Boc a declarat că Guvernul liberal condus de Ludovic Orban este „un model de bună practică pentru întreaga Uniune Europeană”, date fiind măsurile luate în vremuri de criză.

Emil Boc: Ce face Guvernul Orban e un model de bună practică pentru întreaga UE. PNL nu e un partid populist 1l

„Când faci un buget, iei poza momentului și proiecțiile pentru anul viitor, ținând cont de principalii indicatori economici.

Eu spun, însă, un lucru foarte direct: am fost în vremuri de criză și ce a făcut Guvernul Orban și ce face ministrul Cîțu ( Florin Cîțu, ministrul Finanțelor) e un model de bună practică pentru întreaga Uniune Europeană, nu doar pentru România. Faptul că au reușit să mențină economia în picioare, faptul că au reușit să plătească șomajul tehnic, faptul că au reușit să ajute firmele să nu crească șomajul, aceste lucruri ne dau perspectiva de a avea o creștere de 4,9% anul viitor, de unde putem să sperăm că nu vom trece dintr-o criză sanitară într-o criză economică”, a susținut Emil Boc, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

Fostul premier a mai spus că PNL nu este un parid populist, ba chiar a ales să-și sacrifice în parte imaginea pentru a fi sigur că economia României nu are de suferit.

„Îi felicit pentru faptul că nu au căzut pradă populismului și nu au acceptat măsuri care ar fi trimis România în decor și ar fi pus-o pe butuci. Au sacrificat un pic din imaginea lor publică și politică, dar au pus și menținut România pe traiectoria corectă. Și v-o spune un om care știe ce înseamnă vremuri de criză și faptul că acest Guvern, la fel cum am făcut și noi în 2010, a alocat bani pentru infrastructură…

Și în 2010, și în 2011, am fost a doua țară din Uniunea Europeană ca procent din PIB alocate investițiilor. La fel este România acum și pentru asta eu cred că proiectul este realist și că Guvernul face e trebuie pentru România, chiar dacă nu pentru componenta strict politică.

PNL nu a fost și nu este un partid populist și pentru asta, repet, trebuie apreciat în aceste vremuri de criză, pentru că își asumă soarta României și nu soarta voturilor în primul rând”, a mai declarat Emil Boc