Cluj: Au început lucrările de extindere a Parcului Etnografic din Hoia. Investiția se ridică la 12 milioane de euro

Updated on noiembrie 5, 2020 Consiliul Județean Cluj a început proiectul de revitalizare și extindere a primului muzeu etnografic în aer liber din România, Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Hoia.

Prin intermediul unei investiții de circa 12 milioane de euro, acesta va fi extins cu 30 de hectare, urmând a avea o suprafață de 42 de hectare, aproape triplă față de cea actuală.

Cluj: Au început lucrările de extindere a Parcului Etnografic din Hoia. Investiția se ridică la 12 milioane de euro 1 Cluj: Au început lucrările de extindere a Parcului Etnografic din Hoia. Investiția se ridică la 12 milioane de euro 2 Cluj: Au început lucrările de extindere a Parcului Etnografic din Hoia. Investiția se ridică la 12 milioane de euro 3

„𝘈𝘮 𝘥𝘢𝘵 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘶𝘭 𝘶𝘯𝘶𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘶𝘯𝘪𝘤 𝘭𝘢 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘭 𝘯𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭, 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘪𝘻𝘦𝘢𝘻𝘢, 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘤𝘪𝘱𝘢𝘭, 𝘤𝘳𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘷𝘪𝘦𝘵𝘪𝘪 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪𝘭𝘰𝘳. 𝘗𝘳𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘦𝘥𝘪𝘵𝘶𝘭 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘰𝘳𝘢 𝘥𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘰𝘯𝘦𝘯𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘴𝘢𝘭𝘦, 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘢𝘥𝘶𝘳𝘦-𝘱𝘢𝘳𝘤 𝘷𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪 𝘶𝘯 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘱𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘥𝘦 𝘢𝘵𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦 𝘴𝘪 𝘭𝘰𝘤𝘶𝘭 𝘪𝘥𝘦𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪 𝘪𝘯 𝘢𝘦𝘳 𝘭𝘪𝘣𝘦𝘳”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Lucrările au debutat cu amenajarea peisagistică a pajiștii de est, prin plantarea primilor 58 de copaci, carpen, brad și pin. În total, nu mai puțin de 1200 de arbori vor fi plantați pentru a delimita zona de agrement de parcul industrial din vecinătate.

În principal, în cadrul proiectului ce vizează Pădurea-Parc Hoia urmează a fi amenajate pajiștea cu scenă în aer liber, promenada Muzeului Etnografic, Bike – Park Hoia, locuri de joacă pentru copii, o pârtie de săniuș, trasee pentru biciclete și alei pietonale, un circuit de gimnastică în aer liber cu sistem de iluminat nocturn, locuri speciale pentru picnic și grătar, parc canin etc.

Totodată, urmează a fi realizate drumurile și aleile de acces, un spectaculos sat de vacanță în cadrul căruia toți cei interesați vor putea deprinde meșteșuguri tradiționale, un centru pentru vizitatori și o clădire administrativă.

error: Content is protected !!